Logo decormyyhome.com

Как да измиете баня от ръжда

Как да измиете баня от ръжда
Как да измиете баня от ръжда

Видео: Премахване на котлен камък и ръжда с MAXXI PRO AKTIV 2024, Юли

Видео: Премахване на котлен камък и ръжда с MAXXI PRO AKTIV 2024, Юли
Anonim

Снежнобяла вана е мечтата на всяка домакиня. Но петна от ръжда, за съжаление, са доста често срещани. Можете да ги премахнете с помощта на съвременни инструменти, широко представени на рафтовете на магазините, и като използвате доказани народни съвети и рецепти.

Image

Ще ви трябва

  • - амоняк;

  • - водороден пероксид;

  • - оксалова киселина;

  • - трапезен оцет (9%);

  • - трапезна сол;

  • - сода;

  • - терпентин;

  • - кухненска гъба;

  • - гумени ръкавици.

Инструкция за употреба

1

Течният амоняк и водородният пероксид ще ви помогнат да се отървете от ръжда в банята. Можете да ги закупите във всяка аптека. Смесете тези компоненти в равни пропорции. Навлажнете абразивната гъба в получения разтвор и разтрийте необходимите участъци от лезията. Тази процедура може да се използва и като профилактика, като избършете банята 2-3 пъти месечно.

2

Ако петната във вашата баня са достатъчно дълбоки, използвайте оксалова киселина. За да направите това, обработете необходимите зони с този инструмент и оставете за 20-30 минути. След това използвайте кухненска гъба и топла вода, за да премахнете всички остатъци от киселина.

3

Смес от сол и оцет също ефективно лекува петна от ръжда. За да го приготвите, смесете 3 супени лъжици оцетна киселина и 1 супена лъжица натриев хлорид. С тази смес обработете ръждата и оставете за 20-30 минути. След това внимателно разтрийте замърсената зона с кухненска гъба и отстранете остатъците от продукта с топла, чиста вода.

4

Ако наскоро върху банята се е образувала ръжда, обикновената сода ще ви помогне. Разтрийте засегнатата област със сода каша за 5-10 минути. След това отстранете остатъците от продукта с топла вода. Повторете, ако е необходимо.

5

Терпентинът ще ви помогне да измиете стари петна от ръжда. За да направите това, първо обработете банята с обикновена трапезна сол. Навлажнете кухненска гъба в терпентин и разтрийте добре засегнатите места. След това отстранете остатъците от продукта с чиста вода. Тези работи трябва да се извършват със специални гумени ръкавици и престилка.

6

Ако не можете да премахнете петна от ръжда с народни рецепти и съвети, свържете се с специалист за помощ. Опитен занаятчия ще актуализира професионално покритието, използвайки съвременни инструменти и процедури. Такава баня ще ви служи повече от една година и ще изглежда като нова.

Свързана статия

Прост начин да направите банята снежнобяла

как да премахнете ръждата от банята