Logo decormyyhome.com

Как да измиете супер лепило от кожата си

Как да измиете супер лепило от кожата си
Как да измиете супер лепило от кожата си

Видео: DIY Night Routine Life Hacks! 30 DIY Hacks - DIY Makeup, Healthy Recipes & Room Decor 2024, Юли

Видео: DIY Night Routine Life Hacks! 30 DIY Hacks - DIY Makeup, Healthy Recipes & Room Decor 2024, Юли
Anonim

Всеки човек, поне веднъж в живота си, се е сблъсквал с такова вездесъщо вещество като свръхлепило. Колкото и да сте спретнати, използвайки лепило, то някак си мистериозно се качва върху мебели, подове, дрехи и други повърхности. Но най-често пръстите са "супер залепени".

Image

Инструкция за употреба

1

Обработете участъците от кожата, върху които е нанесен суперклей, като измиете с „Antikley Supermoment” (от компания Henkel). Superwash може да бъде закупен във всеки магазин за строителни материали. Той ефективно премахва остатъците от всяко лепило, не само от кожата, но и от тъканта, а също така перфектно се справя със следи от мастило и маркери. Просто трябва да нанесете продукта с памучен тампон, гъба за миене на съдове или кърпа и да го разтриете малко. След това трябва да изчакате известно време, докато петната се разтворят напълно.

2

Вземете разтвор, наречен Димексид от вашата аптека. Нанесете малко количество течност върху суперклеящите петна с памучен тампон или гъба. Разтрийте добре и след това изплакнете с топла вода.

3

Накиснете ръцете си в топла вана (можете предварително да разредите капка фея във вода). Дръжте ръцете си във ваната за 5-7 минути. Периодично разтривайте кожата, върху която е попаднало лепилото, с гъба за миене на съдове. Основата на суперклея е цианоакрилатът, който ексфолира и губи своите закрепващи свойства при контакт с топла вода. Следователно, 5 минути са ви достатъчни, за да премахнете остатъците от суперклей от кожата.

4

Отстранете лепилото от пръстите си с обикновена плитка пила за нокти. Просто разтрийте проблемната зона, но не се увличайте, в противен случай можете да повредите повърхността на кожата.

5

Внимателно обработете проблемната зона с гъба или салфетка, предварително навлажнена с ацетон. След като премахнете лепилото, измийте ръцете си със сапун. Процедурата е най-добре да се проведе на балкона или в коридора, така че всичко останало да не добавя отравяне с каустични изпарения.

6

Не можете да предприемате никакви мерки за премахване на суперклей от ръцете си. След няколко дни лепилният слой ще отмине сам по себе си поради основна лична хигиена, за това е достатъчно просто да измиете ръцете си със сапун в топла вода. Колкото по-често правите това, толкова по-рано ще се отървете от следи от лепило.

  • Какво да направите, ако суперклеят попадне на ръцете ви?
  • как да премахнете супер лепило от кожата