Logo decormyyhome.com

Как да измиете ръжда върху дрехите

Как да измиете ръжда върху дрехите
Как да измиете ръжда върху дрехите

Видео: Ръчкам | Как Да Си Измием Колата ?! ( Вътрешно и външно почистване на автомобил! ) 2024, Юли

Видео: Ръчкам | Как Да Си Измием Колата ?! ( Вътрешно и външно почистване на автомобил! ) 2024, Юли
Anonim

Повечето от нас са запознати с неприятното чувство на негодувание и безсилие, когато определено любимо нещо се замърси. Особено когато се появят трудно отстраними петна, например от ръжда. Но не бързайте веднага с химическо чистене, тъй като можете сами да опитате да почистите такива примеси.

Image

Инструкция за употреба

1

Поставете облечени в ръжда дрехи върху равна повърхност. Вземете лимон, изцедете сок от него. Навлажнете петна от ръжда с изобилие. Покрийте със салфетка и ютия. Вероятно е веднага да се отървете от петна от ръжда няма да работи. Повторете този процес няколко пъти. След това изплакнете дрехите си в студена вода, без да добавяте сапун. След това измийте предмета с високо активен прах.

2

Опитайте да премахнете ръждата с оцет. Разредете в съд с вода (1 чаша) една супена лъжица оцет. Загрейте този разтвор на водна баня почти докато заври (до около 80 градуса). Добавете към него малко амоняк (една чаена лъжичка). Потопете замърсената част от дрехите в този разтвор за 5-7 минути. След това изплакнете обилно под течаща вода. Повторете тази процедура, ако е необходимо.

3

Използвайте натриев хидросулфит, за да премахнете петна от ръжда от бели елементи. Добавете една чаена лъжичка хидросулфит към чаша вода. Загрейте до 70 градуса. Потопете замърсената зона на дрехите в горещ разтвор за няколко минути. След това изплакнете с много топла вода. След това можете да перете дрехи по обичайния начин, като използвате прах. Не използвайте натриев хидросулфит за премахване на ръждиви петна от цветни дрехи, тъй като тъканта може да се обезцвети.

4

За да премахнете ръждивите петна от цветни предмети, използвайте смес от натрошена бяла креда, вода и глицерин. Получената смес разтривайте замърсената зона на дрехите и оставете за около десет часа. След това изплакнете и измийте предмета по обичайния начин.

5

Използвайте специални средства за отстраняване на ръжда. Например "Vanish", "Antipyatin" и други. Тези инструменти са доста удобни за използване. Прочетете внимателно инструкциите преди употреба. И не забравяйте, че петната от ръжда се отстраняват най-добре веднага след като се появят върху дрехите.

как да премахнете ръждата от белите дрехи