Logo decormyyhome.com

Как да измиете изгоряла саксия

Как да измиете изгоряла саксия
Как да измиете изгоряла саксия

Видео: 15 литра - изработване на големи циментови саксии за цветя / Изработване на бетонни саксии с плат 2024, Юли

Видео: 15 литра - изработване на големи циментови саксии за цветя / Изработване на бетонни саксии с плат 2024, Юли
Anonim

Ако сте пренебрегнали храната и в резултат на това имате тиган с изгоряла вечеря - няма значение, можете да опитате да го поправите.

Image

Ще ви трябва

Сол, сода, белина, препарат за миене на съдове, оцет

Инструкция за употреба

1

Ако храната се изгори в емайлиран тиган, тогава трябва да я сварите със силен разтвор на сол и сода. И го оставете да кисне една нощ. Четка сажди сутрин. Ако не всичко е изчезнало, повторете процедурата. Не почиствайте тигана с абразивни прахове. С тези влияния част от емайла се отстранява и впоследствие в този тиган храната винаги ще изгори.

2

За да избелите тенджера след почистване, сварете я с разтвор на обикновена белина. Например BOS или Persil. Изплакнете добре тигана след тази процедура.

3

Изгорялата храна също може да бъде почистена. Сварете тигана в разтвор на голямо количество течност за миене на съдове. След това избършете саждите с твърда гъба. Този метод е добър с това, че препаратът за миене на съдове също почиства тъмните белези на светлия тиган на емайла.

4

А нашите баби използваха само естествени начини за пестене на ястия. Например, изгорялата каша остави добре, ако сварите съд с обелен лук. Не се страхувайте от миризмата, тя ще изчезне, когато крушката се свари.

5

Ето още един начин, по който можете да направите без химия. Съдовете и чайниците придобиват нов вид и се отърват от тъмните петна, ако се сварят с ябълков пилинг, с добавяне на лимонов сок или разтвор на лимонена киселина. Ако тенджерата не е емайлирана, а алуминий или чугун, можете да добавите оцет. Това ще върне оригиналния й искрящ вид. Ако има емайл, тогава оцетът е по-добре да не се използва - той уврежда покритието.

6

Тефлоновите покрития трябва да се накисват и да се варят с неалкални разтвори, докато въглеродните отлагания изчезнат. Никога не ги почиствайте с прахове или абразивни продукти. Заедно със саждите ще се отървете от тефлоновото покритие.

как да миете изгорели съдове