Logo decormyyhome.com

Как да измиете плочки в банята от плака у дома

Как да измиете плочки в банята от плака у дома
Как да измиете плочки в банята от плака у дома

Видео: Старушка дождалась сына из тюрьмы. Одажды в их дом зашли непрошенные гости и ужаснулись увиденным. 2024, Юли

Видео: Старушка дождалась сына из тюрьмы. Одажды в их дом зашли непрошенные гости и ужаснулись увиденным. 2024, Юли
Anonim

Плочката в баня е универсален износоустойчив материал, способен да запази примитивен вид в продължение на много години. Повишената влажност в помещението обаче допринася за образуването на стабилно покритие, което лишава плочките от блясък и в някои случаи дори представлява заплаха за здравето. Важно е не само да измиете правилно плочките, но и да използвате подходящо почистващо средство за това.

Image

Преди да почистите плочките в банята, е необходимо да определите вида на плаката, образувана върху нея. Тя може да бъде сапунена и гъбична. В първия случай покритието изглежда като белезникав матов филм, във втория - това е плесен, която расте в ставите на плочките. Той не само разваля външния вид на стаята, но и представлява сериозна заплаха за здравето.

За нежно почистване на мухъл, сапун и мазнини (с изключение на вар и ръжда) по плочките в банята, ще ви трябва мека гъба, гумени ръкавици и перилен препарат, който може да се справи с тези видове плака. В никакъв случай не трябва да използвате твърди четки и агресивни абразивни прахове, тъй като те могат да оставят фини драскотини върху плочката и по този начин трайно да я лишат от девствения си блясък. В идеалния случай почистващият препарат трябва не само да премахва ефективно плаката и, но и да има изразен антимикробен ефект. Универсалният гел Domestos не съдържа абразивни частици, има дезинфекциращ компонент и бързо се справя с мръсотията, поради което е идеален за избелване на плочки и фуги за плочки в банята у дома. Инструментът е идеален за бели плочки и бели шевове. В други случаи се уверете, че продуктът не избелва боядисаните плочки и шевове, като изпробвате неразреден продукт или неговия разтвор в незабележим малък участък.

Image

Смесете 4 капачки почистващ гел Domestos с 5 литра вода. Уверете се, че помещението е добре вентилирано. Избягвайте контакт с очите, например спрей от четка. Препоръчва се носенето на предпазни очила. Сложете ръкавици, след това навлажнете мека гъба в получения разтвор и избършете плочката в банята. Обърнете специално внимание на фугите за плочки: тук се натрупват голям брой микроби и формират форми. С ясно изразена гъбична плака нанесете неразреден гел Domestos върху старата четка за зъби и с енергични движения обработете ставите на плочките и ставата между плочката и банята. Ако върху плочката или в ставите има старо покритие, повторете обработката отново.

Изчакайте няколко минути за почистване на почистващия препарат, изплакнете гъбата под течаща вода и избършете фугите и плочките. Повтаряйте процедурата, докато почистващият гел е напълно измит. Накрая отстранете остатъчната влага с мека кърпа или силиконов скрепер.

Универсалният гел Domestos е идеален не само за борба с мръсотията, но и за предотвратяване на появата му. Обработката на плочките обаче трябва да се извършва редовно, поне веднъж седмично. Това трябва да се направи дори при липса на видима плака. Факт е, че поради повишената влажност в банята, микробите бързо се натрупват и навременният контрол върху тях е ключът не само към чистотата, но и за здравето.