Logo decormyyhome.com

Как да миете микровълнова печка

Как да миете микровълнова печка
Как да миете микровълнова печка

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли
Anonim

След често загряване на храната в микровълновата може да се появи покритие. Това се дължи на факта, че когато храната се нагрява, малки парченца или дори капки мазнини могат да излеят от чинията, които се установяват по стените и тавана на фурната, оставяйки това същото покритие. Как да се отървете от тези петна по-бързо и да измиете микровълновата ще научите с допълнително четене.

Image

Инструкция за употреба

1

Най-лесният начин да започнете е с вратата на микровълновата. Така ще направим. Можем да го избършем с резен лимон, а след това с леко влажна кърпа. И можете веднага да разредите лимонов сок във вода и да избършете вратата с това съединение. Практиката показва, че така мръсотията от самата врата и от стъклото изостава перфектно.

2

Преди да измиете корпуса на микровълновата, изсипете обикновена вода в чиния, поставете няколко резена лимон (изцедени) в нея и я поставете във фурната. Включете микровълновата за 3-4 минути на ниска мощност. За да измиете по-добре силно замърсена микровълнова печка, повторете горната процедура два пъти.

3

След това избършете микровълновата вътре с обикновена кърпа. Това трябва да премахне повечето петна, дори тези, засадени преди шест месеца.

4

Отвътре, в силно замърсена пещ, след тази операция петната вероятно ще останат. Тук вече трябва да използвате специален инструмент за миене на микровълнови фурни. Но в никакъв случай не трябва да използвате други почистващи препарати. Те имат малко по-различен състав, който може да навреди на деликатното покритие на микровълновата печка.

5

След това петната от мазнини се почистват напълно. Но могат да останат малки частици храна, прилепнали по стените и тавана. Премахваме тези частици, като нанасяме върху тях мокра кърпа за минута и след това ги избърсваме с мека кърпа.

6

Избягвайте да търкате повърхността с нож или да я триете с твърди тъкани. Това може да причини драскотини по повърхността на фурната и може да се провали много по-бързо.

7

За почистване на повърхността на тавана под спираловидния елемент използваме мека четка за зъби. Самият артикул не трябва да се пере.

Полезни съвети

Оттук нататък направете правило да покривате чиния с храна с капак, залепващ филм или поне друга чиния. И по-добре използвайте специални ястия, предназначени изключително за микровълнови фурни.

как бързо да измиете микровълновата през 2018 г.