Logo decormyyhome.com

Как да измиете боя от стъкло

Как да измиете боя от стъкло
Как да измиете боя от стъкло

Видео: Декупаж върху стъкло с хамелеонови бои за стъкло 2024, Юли

Видео: Декупаж върху стъкло с хамелеонови бои за стъкло 2024, Юли
Anonim

Ремонтът е дълъг и неприятен бизнес, особено ако го направите сами. По време на работа с боя може да попадне пръски боя върху стъклото. Можете да ги избършете с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

Канцеларски нож, рафиниран бензин, ацетон, бял спирт, чистачка, фолио, желязо.

Инструкция за употреба

1

Навлажнете замърсените зони с стела с гореща вода. Това ще помогне за премахването на боята по-бързо. След това вземете чиновнически нож и внимателно изстържете петната. Използвайте само остър нож за тези цели, в противен случай ще има драскотини по стъклото.

2

Купете бял спирт в магазин за хардуер. Накиснете памучна подложка в разтвора и нанесете върху петното от боята. Задръжте в това положение няколко минути и отстранете всички замърсявания.

3

Почистете петна от боя на водна основа с чистачка. Продава се от магазини за битова химия и големи супермаркети. Напръскайте върху витражи и оставете за известно време. След това избършете с чиста влажна кърпа. Ако петното не може да се измие, отстранете механично с чиновнически нож.

4

Използвайте рафиниран бензин. Можете да го закупите в магазина за хардуер. Третирайте мастилените маркировки с памучен тампон, потопен в продукта. Ако бензин не е под ръка, използвайте ацетон или керосин.

5

Прикрепете парче фолио към замърсената зона на стъклото и го загрейте с ютия или сграда сешоар. Под влияние на висока температура, боята омеква и се отстранява лесно. Такава процедура може да се проведе само ако на стъклото присъстват големи капки боя.

6

След като отстраните боята, измийте чашата. За да направите това, използвайте специален инструмент. Напръскайте течността върху стъклото, избършете я с добра абсорбираща кърпа и я полирайте със суха кърпа от микрофибър.

7

Разредете 1 супена лъжица 10% амоняк в няколко литра чиста вода. Навлажнете гъба с пяна и почистете стъклото от замърсявания. След това избършете с влажна кърпа и полирайте със суха кърпа.

Полезни съвети

Опитайте се да премахнете следите от боя възможно най-скоро. Пресните петна могат да бъдат изтрити с кърпа, напоена с чиста вода.