Logo decormyyhome.com

Как да измиете момента на лепилото от тапицерията на дивана

Как да измиете момента на лепилото от тапицерията на дивана
Как да измиете момента на лепилото от тапицерията на дивана

Съдържание:

Видео: 20 Organization Projects and Decoration for Small Living Room 2024, Юли

Видео: 20 Organization Projects and Decoration for Small Living Room 2024, Юли
Anonim

За да измиете лепилото Moment от тапицерията на дивана, трябва да използвате специален инструмент, който може да го разтвори. Не се опитвайте да изстържете лепило от плат, кожа или кожа. Това само ще повреди тапицерията и върху нея ще остане грозно петно.

Image

Понякога се случва тапицерията на дивана или столовете да се изцапа с лепило за бързо фиксиране, по-специално „Момент“. Всяка домакиня трябва да знае как да се справи с такива петна. Тези знания са особено уместни, ако в семейството има малки деца, които поради небрежност могат да изтръгнат лепило от тръба и да оцветят себе си и тапицерията на мека мебел.

Как да премахнете петна от лепило от тапицерия от плат?

Не се опитвайте да изстържете замразеното лепило. "Моментът" има способността да прониква доста дълбоко в порите на тъканта и да ги запълва по време на кристализация. Следователно няма да има други резултати освен развалена тапицерия и разочарование. Лепилото със сигурност ще бъде отстранено с част от тъканта и ще остане ясно видимо петно, което все още ще изисква отстраняване.

В продажба има специален инструмент, който може да разтвори лепило за бързо фиксиране. Нарича се „Античен“. Тя трябва да се използва, за да се измие „Моментът“ от тапицерията на дивана. Преди да започнете работа, трябва да подготвите парцали или салфетки, ако е необходимо, да включите осветлението в стаята.

"Antikley" се продава в епруветки с различни обеми, най-малкият от тях е с тегло 5 гр. Но трябва да купите такъв, така че съставът да е повече от веднъж. Този инструмент е в състояние да разтвори повечето видове лепила, включително да се справи с популярния „Момент”. На опаковката и самата епруветка можете да прочетете инструкциите за употреба на лекарството, които трябва да се ръководят в процеса.

С помощта на "Antikley" е лесно да се разтвори всеки състав, независимо дали се основава на полиуретан, под формата на контактно лепило или PVA. Изцедете определено количество „Antikley“ от епруветката върху петното и му оставете време да проникне в състава на изсъхналата лепилна кора. Поради факта, че се предлага под формата на гел, разтворителят не се разпространява върху тапицерията и не я оцветява. Следователно, той може лесно да се използва на вертикални повърхности.