Logo decormyyhome.com

Как да почистите газова печка

Как да почистите газова печка
Как да почистите газова печка

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ ФУРНА ОТ МАЗНИНИ 2024, Юли

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ ФУРНА ОТ МАЗНИНИ 2024, Юли
Anonim

Първото нещо, на което обръщат внимание, когато влизат в кухнята, е, разбира се, печката. Тя се смята за лицето на кухнята. Благодарение на компетентната и редовна поддръжка на печката, тя ще изглежда нова в продължение на много години. Но ако на повърхността на оборудването с просто око се виждат мазни петна и израстъци на изгоряла храна - ще трябва да миете печката. Но как да го направите правилно, повече за това по-долу.

Image

Инструкция за употреба

1

Така че, не отлагайте с тази дейност, веднага започнете да миете газовата печка. На първо място е необходимо да се отстранят всички боклуци и парчета изгоряла храна с влажна и мека кърпа.

2

Навлажнете обилно меката гъба с топла вода и внимателно изсипете върху всякакви замърсявания. Сега можете да забравите за печката за около десет минути, но не повече, тъй като водата ще изсъхне и ще трябва да започнете отначало. След това изплакнете мръсотията с топла вода от повърхността на печката. Ако има петна от мазнини или изгорени остатъци, тогава си струва да използвате почистващ препарат. Петната от сладкиши и конфитюри напускат печката само след продължително накисване, тъй като захарта бързо се карамелизира, а измиването им не е толкова просто.

3

Когато почиствате готварската печка, не забравяйте да обърнете специално внимание на горелките, тъй като основната част от примесите се намира точно под тях. Извадете горелките (ако е възможно на печката) и измийте с мек препарат, след като накиснете мръсни места с топла вода. Отстранете мръсотията от горелките, тъй като саждите се събират върху тази част на печката. Ако върху него се появят петна и капки мазнина, използвайте почистващ прах. Но най-доброто почистване е превенцията, така че отстранете капките мазнини веднага след като попаднат на повърхността на печката и горелката.

4

Освен това при готвене има такива части от печката, които се замърсяват не по-малко от плота - външния панел и дръжките. Ако дръжките са отстранени на чинията ви, след това ги накиснете в купа със сапунена вода и след това ги почистете с мека гъба. Много по-трудно е да се мият несменяеми дръжки, тъй като под тях също се натрупва мазнина, която не може да бъде премахната. За да не повредите пластмасата, от която са направени дръжките, можете да използвате сода пепел. Предният панел също може да се измие със сода или всякакъв препарат, оставяйки го за 15 минути, изплакнете с чиста кърпа. След тези манипулации чинията ви трябва да блести с чистота.

5

Ако повърхността на вашата печка е от стъклена керамика, в този случай в никакъв случай не оставяйте следи от мазнини и остатъци от бягаща храна. Вземете парцал или гъба и избършете всяка мръсотия възможно най-бързо, дори ако печката е много гореща. Изсушената мръсотия може да се отстрани с помощта на специална стъргалка или самобръсначка за еднократна употреба. Не почиствайте печката с абразивни продукти или стари парцали, те могат да повредят печката от керамично стъкло. Всяко почистващо средство за стъкло е най-подходящо за тези цели.

Свързана статия

Как да миете домакински уреди без химикали

как да измием газова печка от мазнини