Logo decormyyhome.com

Как да мием душ кабина

Как да мием душ кабина
Как да мием душ кабина

Видео: Как пользоваться душевой кабиной 2024, Юли

Видео: Как пользоваться душевой кабиной 2024, Юли
Anonim

Постепенно по стените на душа се натрупват различни замърсявания от лоша вода, сапун и себум. Можете да миете душ кабината с различни средства. Основното нещо е да не се използват каустични вещества, които могат да разрушат външния вид на стъкло или полистирол.

Image

Ще ви трябва

  • - почистващи гелове или спрейове;

  • - лимонена киселина;

  • - оцет;

  • - гъба;

  • - четка за зъби;

  • - средство за очила и огледала;

  • - пистолет за пръскане.

Инструкция за употреба

1

За измиване на душове се правят много специални продукти. Например „Delu“, „M. Muscle“, „Luxus“, „OROfresh“. За полистиренови душове използвайте "Tilex" или "Fresh Shower". Но не е необходимо да използвате тези продукти, всички почистващи гелове или спрейове са подходящи. Но не можете да използвате прахове, тъй като те съдържат твърде груби абразивни частици, които могат да повредят плексиглас или акрил.

2

Навлажнете стените на кабината с топла вода и нанесете малко почистващ гел върху мека гъба. С активни движения почистете душ кабината отвън и отвътре, изчакайте малко и изплакнете с чиста вода. На трудно достъпни места опитайте да премахнете мръсотията със стара четка за зъби, но опитайте да не търкате твърде силно, в противен случай може да се появят микропукнатини. Изплакнете продукта добре, в противен случай ще останат бели ивици по стъклото.

3

Можете също да почистите стените на душа с лимонена киселина. Разредете торбичка с киселина (10 грама) в 100 мл топла вода и изсипете течността в бутилка със спрей. Напръскайте състава върху стените на душ кабината и оставете за 10-15 минути. Разтрийте с гъба и изплакнете с топла вода. Ако отлаганията от вода не са били измити по този метод, след това увеличете концентрацията на лимонена киселина, добавете 2 сашета на 100 ml вода. Вместо лимон е подходящ и трапезният оцет, той се нуждае от около 20 мл на 100 мл вода.

4

Ако имате гъбичка под душа, обработете стените му със слаб разтвор на белина. Изплакнете добре с чиста вода и подсушете със суха кърпа, след което стаята трябва да се проветри.

5

За да добавите блясък, вземете мека кърпа и леко я навлажнете в течност за очила и огледала. Избършете щанда от всички страни. Така премахвате петната, които са се образували в резултат на измиване с различни почистващи гелове и ги предпазвате от утаяване на прахови частици.

Обърнете внимание

Измийте в него е много топло. Такива звънци и свирки като масаж на краката и гърба не се използват на практика, закачалката за кърпи не е необходима, тя само ще се препречи. Най-големият проблем при всички душове е инсталирането (имате нужда от стойка, така че водата да излезе добре) и уплътняването (за да не изтича от пролуките).

Полезни съвети

Чешките луксозни душове получиха отзиви като много функционални устройства за банята. Нашият форум направи преглед на много производители на подобни устройства. Някои модели луксозни кабини са оборудвани с устойчиво стъкло. Възможно е да се използват различни видове душове, включително тропически, който се предлага само в СПА салони.

как да почистите душ