Logo decormyyhome.com

Как да перете бели кецове

Как да перете бели кецове
Как да перете бели кецове

Видео: ТРИК ИЛИ МИТ: Почистване на МРЪСНИТЕ обувки 2024, Юли

Видео: ТРИК ИЛИ МИТ: Почистване на МРЪСНИТЕ обувки 2024, Юли
Anonim

Основната част от съвременната младеж предпочита да носи бели обувки, които изглеждат страхотно и хармонизират с почти всеки тип дрехи. Но при недостатъчни грижи белите обувки рано или късно стават сиви. И така, време е да поговорим за това как да почистите бели маратонки.

Image

Ще ви трябва

  • - четка за зъби;

  • - сапун;

  • - прах;

  • - памучен тампон;

  • - бензин или средство за отстраняване на петна;

  • - трапезен оцет;

  • - водороден пероксид;

  • - лимонов сок;

  • - паста за зъби.

Инструкция за употреба

1

Основната част на маратонката е от текстил - платно, памук или друг материал. Такива обувки могат да се перат в пералня, но първо трябва да почистите подметката на обувката от натрупана мръсотия и залепени камъчета. За да направите това, се препоръчва да използвате стара или ненужна четка за зъби, накиснете я в сапунена вода и старателно почистете повърхността на подметката.

2

Извадете дантелите и стелките от маратонките, измийте ги отделно със сапун за пране. Сушете далеч от пряка слънчева светлина и други източници на топлина, не поставяйте в сушилнята, в противен случай стелките ще се свият и ще загубят първоначалната си форма. Поставете почистените маратонки в барабана на пералнята, напълнете необходимото количество прах и настройте температурата на пране на студена. Между другото, някои съвременни перални машини имат режим за пране на спортни обувки.

3

Вземете бели маратонки и отстранете изсъхналите замърсявания със суха, твърда четка. Почистете подметките от мръсотия. Налейте малко топла вода в леген, чиято температура не трябва да надвишава четиридесет градуса. Добавете малко количество натрошен мек сапун или бебешки перилен препарат. Измийте белите обувки на ръка, като не забравяте дантелите и стелките. След това изплакнете маратонките няколко пъти с хладна вода, така че можете да предотвратите появата на петна по тъканта.

4

За да премахнете упорити петна върху бели текстилни маратонки, можете да използвате памучен тампон, потопен в почистен бензин или средство за отстраняване на петна. Никога не използвайте белина, съдържаща хлор. Изсушете маратонките си на стайна температура при естествени условия.

5

Средства за почистване на белите Веди можете да направите със собствените си ръце у дома. За да направите това, просто смесете почистващия препарат, трапезния оцет, лимоновия сок или водородния пероксид в равни пропорции. Трябва да завършите с един вид гъста паста, с нея можете лесно да почиствате бели маратонки.

6

Упоритата мръсотия в бялата тъкан на маратонката може да се отстрани с помощта на бяла паста за зъби с аромат на мента (желателно е пастата да има избелващи свойства). Леко навлажнете старата четка за зъби и нанесете малко количество паста за зъби, за да засилите ефекта върху четката, можете да добавите няколко капки лимонов сок. Почистете упоритите петна с кръгови щрихи, ако е необходимо, повторете процедурата още няколко пъти и изплакнете с малко топла вода.