Logo decormyyhome.com

Как да отворите пералня Zanussi

Как да отворите пералня Zanussi
Как да отворите пералня Zanussi

Видео: Пералнята не изтича вода - фиксирана 2024, Юли

Видео: Пералнята не изтича вода - фиксирана 2024, Юли
Anonim

Автоматичните перални машини са умни устройства. Чрез използването на сензори и сложни алгоритми пералната машина независимо избира оптималните параметри за пране, както и следи за аварийни ситуации, като преливане на вода или интензивно пяне на почистващ препарат.

Image

Инструкция за употреба

1

Съвременните перални машини са проектирани да работят в напълно автоматичен режим и не включват намеса на потребителя в процеса на пране. Но въпреки това, понякога има моменти, когато процесът на измиване трябва незабавно да бъде спрян. Това може да бъде причинено от наличието на чужди предмети в барабана на машината, неправилно зареждане както на бели, така и на цветни предмети, неправилно избран прах за пране и други причини.

2

Във всички автоматични перални машини вратата на барабана се предотвратява случайно да се отвори по време на пране. Това е оправдано, защото ненавременното отваряне на пералното отделение може да доведе до разливане на големи количества вода, нарушаване на процеса на измиване и дори повреда на пералнята. Механизмът за отваряне на вратата се заключва от специална електромагнитна ключалка. Вратата се затваря в началото и остава здраво заключена през целия процес на измиване. Можете да отворите отделението само когато нормалното миене завърши.

3

Спиране по време на процеса на измиване или ранното му прекратяване е спешна ситуация за „мозъка“ на пералнята. В този случай управляващото устройство в съответствие с програмата продължава да блокира вратата на машината. Отключването му ще се случи автоматично след няколко минути. Ако това не се случи, уверете се, че програмата за измиване е завършена. Не се опитвайте да изключите пералната машина. Вратата може да се отвори само с включено захранване.

4

Ако вратата на пералнята остава заключена за дълго време (десет минути или повече), уверете се, че няма вода в барабана на пералната машина. За да отстраните водата, стартирайте програмата „източване“, която се предлага във всяка пералня. Ако програмата за източване не работи, дренажната помпа на пералнята вероятно не е изправена. В този случай само специалистите могат да отворят пералнята. Не се опитвайте да използвате физическа сила или чужди предмети, за да отворите вратата - това ще повреди механизма.

Обърнете внимание

Механичните повреди на пералнята ще анулират гаранцията.

Не се опитвайте да отворите вратата на пералнята, когато няма захранване! Отделението за пране ще остане заключено, докато пералната машина не бъде свързана към електрическата мрежа.

как да сменим лагера в zanussi