Logo decormyyhome.com

Как да почистите борова смола

Как да почистите борова смола
Как да почистите борова смола

Видео: Указания за приемане на борова смола. Добрина-Радостина 0879131717 2024, Юли

Видео: Указания за приемане на борова смола. Добрина-Радостина 0879131717 2024, Юли
Anonim

Разбира се, боровата смола или, както се нарича още, смолата е достатъчно мръсна. Това е възможно само при разходка из парка и гората, инсталиране на новогодишно дърво за празниците или работа на строителна площадка. Но дори и да се изцапате, няма нищо лошо в това, не е нужно да изхвърляте дрехите си, можете да ги почистите.

Image

Ще ви трябва

  • - бензин;

  • - ацетон;

  • - бял сапун;

  • - нишесте;

  • - терпентин;

  • - амоняк;

  • - водороден пероксид;

  • - алкохол;

  • - растително масло.

Инструкция за употреба

1

Почистете замърсеното нещо и след това можете да пристъпите към усърдната задача да премахнете петното. За целта вземете памучен тампон или мека четка, намокрете в продукта по ваш избор и започнете да бършете петното от краищата до средата. Това ще попречи на петното да се разпространи върху по-голяма площ от тъкан. Ако е необходимо, увеличете концентрацията на продукта.

2

Ако под ръка няма специален препарат за отстраняване на петна за смолата, тогава използвайте разтворители (бензин, бензен, ацетон), особено ако петното е прясно.

3

Можете да използвате по-нежен начин. Разредете белия сапун с бензин в равни пропорции, избършете петното със сместа, оставете за час и изплакнете.

4

Отстранете старото петно ​​върху тъмна вълна със смес от картофено нишесте (1 ч.л.) и няколко капки терпентин или амоняк. Нанесете сместа върху петното и оставете да изсъхне, почистете с четка. Ако петното не изчезне, повторете лечението отново. На тъканта може да остане жълто петно, опитайте се да го отстраните с разтвор на водороден пероксид.

5

С памук петното от катран се отстранява добре от терпентин. Ако не почисти първия път, след това още веднъж щедро го навлажнете с терпентин, оставете го да разтвори смолата, след това го избършете с алкохол и изплакнете с вода. Можете също така да напълните петното със смес от терпентин и алкохол в равни пропорции и да гладите тъканта чрез замазване на хартия.

6

Не се препоръчва да се отстранява смолата с кожа с помощта на разтворители. По-добре се опитайте да го почистите с растително масло, което лесно се измива с препарат за миене на съдове. Можете да премахнете смолата, като намажете петното с масло и оставите да престои няколко часа, след което измийте както обикновено.

7

Ако замърсените дрехи са предварително замразени, смолата лесно ще се изстърже, а останалото петно ​​може да се отстрани чрез гладене на това място с гореща ютия през салфетка, сгъната на 2-3 слоя.

Обърнете внимание

Преди да започнете да отстранявате смолата или петна от нея, определете типа плат и проверете за устойчивост на различни средства за отстраняване на петна. Може да се окаже, че самият материал не е устойчив на агресивни агенти.