Logo decormyyhome.com

Как да почистите микровълновата

Как да почистите микровълновата
Как да почистите микровълновата

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли
Anonim

Микровълните обикновено се експлоатират от всички членове на семейството. И ако не всеки почисти след себе си, то след известно време вътре можете да намерите трохи, изгорели остатъци от храна и мазни петна. За щастие, почистването на това модерно чудо на технологията е много по-лесно от неговия газов или електрически колега.

Image

Ще ви трябва

  • - оцет;

  • - лимони;

  • - портокалови кори;

  • - сода;

  • - морска сол.

Инструкция за употреба

1

Обърнете внимание на модела на вашата микровълнова фурна: някои от тези пещи са оборудвани със специална програма за почистване (автопиролиза). Ако това е предвидено във вашата чудо-фурна, просто периодично натискайте желания бутон. Всички мазнини и примеси се превръщат в пепел, която след това може лесно да се избърше с парцал.

2

Когато започнете да почиствате микровълновата, първо извадете въртящата се тава от нея и я измийте с топла вода и препарат за миене на съдове.

3

Избършете вътрешната част на фурната със суха кърпа. Ако остатъците от храна са пресъхнали или има стари мазни петна, нанесете почистващ препарат, предназначен за почистване на микровълновите фурни, и след 5 минути, опитайте да го почистите.

4

Вместо химикали можете да опитате да премахнете замърсяването с разтвор на вода с оцет (една част от оцет до две е вода). Този метод е добър и защото премахва миризмата на храна.

5

Но не забравяйте, че не могат да се използват остри, режещи или надраскващи предмети. Също така, не използвайте почистващи препарати, които съдържат големи твърди пясъци, за да не надраскате вътрешността на микровълновата печка. И никаква течност не трябва да попадне върху електрическите елементи на това устройство.

6

Сложете в стъклена купа няколко лимона, нарязани наполовина и залейте със същата вода. След това го поставете във фурната за 5 минути, като зададете максималната мощност. След като изключите таймера, оставете течността с лимони да престои вътре още 10 минути, след което извадете съда и избършете повърхността на фурната. Вместо лимони, можете също да поставите портокалови кори в контейнер. В този случай активното вещество срещу мазнините ще бъде етеричното масло.

7

Добавете лимонена киселина (две чаени лъжички) или оцет към чаша вода и я загрейте във фурна в режим на висока мощност за 10 минути. След това, без да чакате стените на микровълновата да изстинат и изсъхнат, ги избършете с мека кърпа. Ако за първи път всичко не е изчистено, повторете тази процедура отново. Можете да направите същото, като добавите към водата не лимонена киселина, а същото количество сода.

8

Можете също да поръсите мазни петна по дъното на печката с морска сол, като я поръсите с вода. Оставете за една нощ и избършете повърхността със салфетка сутрин.

9

Външното почистване на микровълновата може да се извърши с всеки подходящ препарат за съдове и стъкло. Но опитайте се да не позволявате на течността да изтече в тялото на уреда, за да избегнете неприятни последици.

10

За да предотвратите бъдещото почистване на микровълновата печка, опитайте се да го правите по-често, поне веднъж седмично. Освен това гответе храна, като я покриете. В този случай няма да имате пръски от мазнини и мръсотия.

как да почистите микровълновата вътре от мазнини