Logo decormyyhome.com

Как да избелите ходилото

Как да избелите ходилото
Как да избелите ходилото

Видео: Какво е ингвинална херния - Как да се предпазим от херния? 2024, Юли

Видео: Какво е ингвинална херния - Как да се предпазим от херния? 2024, Юли
Anonim

Белите кецове изглеждат чудесно със спортни дрехи от всякакъв цвят. Жалко е, че след кратък период от време потъмняват, особено подметката. Но можете да освежите външния им вид. За целта почистете обувките.

Image

Ще ви трябва

  • - прах за пране;

  • - оцет;

  • - паста за зъби или прах;

  • - лимонена киселина;

  • - белина;

  • - ластик.

Инструкция за употреба

1

Измийте маратонките си в пералнята или ръчно с добавяне на прах за избелване. Но преди да направите това, погледнете етикета на продукта - не всички обувки могат да бъдат изложени на продължително излагане на вода. Но ако маратонките са стари и не се страхувате да ги развалите - рискувайте. Обикновено след това те стават снежнобяли.

2

Разтворете оптичната или кислородна белина (подходящо е и средство за отстраняване на петна) в топла вода. Направете разтвора 2 пъти по-концентриран, отколкото е указано в инструкциите. Изсипете го в леген, дълбочината трябва да бъде такава, че да се скрие само подметката на маратонките. След няколко часа старателно изплакнете обувките и, ако е необходимо, почистете с гъба.

3

Нанесете малко паста за зъби или избелваща паста върху мокра четка за зъби и намажете обувките си. Изплакнете обилно или избършете с влажна кърпа, напоена с чиста вода.

4

Можете да избелите подметката на маратонките с помощта на средство за отстраняване на лак за нокти или ацетон. Нанесете продукта върху памучна подложка или малко парче превръзка. Третирайте проблемните зони. Преди да избършете цялата подметка, опитайте на незабележимо място.

5

Разрежда се оцетна киселина с вода в съотношение 1: 3. С получения разтвор отстранете сивото покритие от подметката. Вместо оцет е подходяща и лимонена киселина - не можете да я разреждате. Просто поръсете кристален прах върху влажна кърпа или четка, след което почистете гумената част на обувката.

6

Ако върху подметката на маратонката се появят черни ивици, изтрийте ги с обикновена гума или парче бяла гума. След това избършете с кърпа и нанесете малко бял крем.

7

Вземете химическо чистене и ги попитайте дали участват в обувките. Ако е така, имате късмет. Поставете маратонките в ръцете на професионалисти и след няколко дни ги вземете в оригиналния си вид без най-малък намек за мръсна подметка.