Logo decormyyhome.com

Как да избелите маратонки

Как да избелите маратонки
Как да избелите маратонки

Видео: ТРИК ИЛИ МИТ: Почистване на МРЪСНИТЕ обувки 2024, Юли

Видео: ТРИК ИЛИ МИТ: Почистване на МРЪСНИТЕ обувки 2024, Юли
Anonim

Не са минали дори няколко седмици от покупката и любимите ви маратонки избледняха, а подметката пожълтя? Опитайте се да ги избелите у дома. Но имайте предвид, че не всички почистващи препарати са еднакво добри за това.

Image

Инструкция за употреба

1

Избелването на маратонка с ръчно пране отнема повече време от машинно пране. Но първият метод е по-безопасен както за платната плат, от която се правят традиционните маратонки, така и за барабана на машината. Ето защо, за да избегнете проблеми с екипировката или обувките, използвайте ръчния метод за избелване на маратонки.

2

Избелват се само чисти маратонки. Поставете капка течен сапун или шампоан върху стара четка за зъби с мека четина и избършете повърхността на маратонките, след което ги изплакнете обилно с не гореща вода. Не използвайте прах за пране или сапун за пране, тъй като ще има още повече жълти петна и тъпи петна. Изсушете кецовете добре на въздух в изправено положение.

3

След това леко навлажнете гъбата или меката кърпа с вода, нанесете малко количество паста за зъби върху нея без цветни ивици и пръски. Втрийте пастата в тъпата повърхност на маратонката и след това отстранете излишъка със суха гъба или чистата страна на парцала. Този метод може да се нарече традиционен, тъй като се използва преди няколко десетилетия, но вместо тестени изделия, маратонките бяха почистени с зъбен прах. Между другото, с паста или прах можете да избелите не само платната повърхност на маратонката, но и пожълтяла подметка с пръст.

4

По-модерен начин за избелване на избледнели маратонки е използването на лак за обувки. Тя може да бъде намерена във всеки специализиран магазин за обувки, в който освен всичко друго се продават и маратонки. Предимствата на такова избелване са, че е икономично и просто, недостатъците са малките парични разходи. Нанасяйте белина само върху чисти обувки. Тъй като боята за обувки се предлага в различни консистенции (спрей, крем), няма универсален начин да се използва. Затова внимателно прочетете инструкциите или се консултирайте с продавача.

Полезни съвети

За да запазите маратонките бели възможно най-дълго, след всяко носене ги избършете с леко влажна кърпа, без да използвате химикали. Искате да удължите живота на белите обувки? Запазете го за топли слънчеви дни и не го носете по време на лошо време.