Logo decormyyhome.com

Как да избелите сутиен

Как да избелите сутиен
Как да избелите сутиен
Anonim

С течение на времето белият сутиен придобива неприятен сив нюанс. Можете да върнете чист вид на бельото си у дома, като използвате народни и специални продукти.

Image

Ще ви трябва

Кислороден белина, прах за пране на бели неща, сода за хляб, натриев хлорид, водороден прекис, амоняк, терпентин, специален прах за бельо.

Инструкция за употреба

1

Използвайте съвременни средства. Широка гама от тези продукти се предлага в магазините за битова химия. Изсипете топла вода в леген и разбъркайте малко количество кислородна белина. Накиснете сутиен в получения разтвор и го оставете за една нощ. Сутрин изплакнете и измийте на ръка с бял прах. Не се препоръчва прането на прането в гореща вода - белината при високи температури има лош ефект върху тъканите на влакната.

2

Сварете сутиена, ако производителят не забрани подобна обработка. Налейте вода в тенджера или кофа и смесете малко количество прах за пране и сода за хляб. Потопете прането и поставете купата на печката. Варете 30 минути, като разбърквате от време на време. След това изплакнете сутиена в течаща вода и леко изстискайте.

3

Разбъркайте 2 супени лъжици натриев хлорид и 3 супени лъжици сода за хляб в леген с топла вода, добавете перилен препарат за бели неща. Накиснете прането в получения разтвор за 10-15 минути. След това измийте внимателно ръцете си. Опитайте се да направите възможно най-малко движения. Изплакнете продукта в чиста, хладна вода.

4

Използвайте водороден прекис. В литър течаща вода разбъркайте 2-3 супени лъжици от продукта и потопете прането. Водородният пероксид ефективно избелва, без да уврежда влакната на материала.

5

Памучният сутиен може да бъде избелен, както следва. В 5 литра топла вода смесете 5 супени лъжици амоняк. Можете също така да добавите няколко супени лъжици терпентин. Накиснете сутиена за 10-12 часа. След това време изплакнете прането в хладна вода и измийте в топъл сапунен разтвор.

6

Купете специална пудра за пране и избелване на бельо. Преди употреба внимателно прочетете инструкциите, за да не разваляте нещата.