Logo decormyyhome.com

Как да провеждаме правилна грижа за водопровод

Как да провеждаме правилна грижа за водопровод
Как да провеждаме правилна грижа за водопровод

Видео: 10 години "Софийска вода" част от Veolia 2024, Юли

Видео: 10 години "Софийска вода" част от Veolia 2024, Юли
Anonim

За да мивки, тоалетни, бани, служещи за дълго време, трябва постоянно да ги поддържате чисти и в добро състояние. При редовна грижа водопроводът ще има чист вид.

Image

Ще ви трябва

  • - плат от микрофибър;

  • - средства за измиване на водопровод;

  • - пластмасова табла-решетка;

  • - сода;

  • - амоняк;

  • - прах за пране;

  • - бутало;

  • - сапун за пране.

Инструкция за употреба

1

Покрийте дренажния отвор в мивката с пластмасова вложка за грил, за да предотвратите запушване. Когато уредът се замърси, лесно се отстранява и измива. Вземете прах за пране или сода пепел, разбъркайте старателно в много гореща вода и изцедете в дупката, за да можете да обезмаслите изтичането в кухненската мивка.

2

Почиствайте мивките веднъж седмично с бутало, което е гумено бутало на дръжката. Може да се използва и за почистване на дренажните отвори в банята.

3

Използвайте водопроводни почистващи препарати, които се предлагат в търговската мрежа. Не почиствайте кухненски мивки и вани с течни разтвори, предназначени за почистване на тоалетни, тъй като те съдържат солна киселина, която разрушава емайловия слой.

4

Моля, обърнете внимание, че инструментите, предназначени за премахване на ръжда, не се препоръчват за продължителна употреба, тъй като те могат да провокират разрушаването на емайловия слой върху повърхността. А за измиване на тоалетни и мивки, изработени от керамика, те могат да се използват редовно. За тези структури солната и щавелевата киселини са безвредни.

5

Вземете парцал или найлонова гъба и ги разтрийте със сапун за пране или прах за пране. Почистете ваната, ако е много мръсна, можете да добавите няколко капки амоняк. Като дезинфекция можете да използвате разтвор от 3% борна киселина или калиев перманганат. Процедурата се извършва във вече измита баня, след това трябва да се изплакне с чиста вода.

6

Следвайте правилата за използване на банята. Ще бъде чисто, ако не излеете много студена или много гореща вода, а само топла, така че стените да имат време да се загреят леко. На повърхността могат да се появят пукнатини или жълти отлагания от резки промени в температурата. Не премахвайте замърсяванията с остри предмети или шкурка.

7

Опитайте се да не накисвате в банята и да се миете, особено използвайки избелватели. Няма нужда да поставяте резервоари и саксии на дъното на ваната; петна остават от тях. Ако все пак трябва да поставите тези неща на банята, поставете под тях парцал или дървена решетка.

Полезни съвети

Вземете отделни парцали с добро качество за водопровод, те ще издържат дълго време. Можете да използвате многоцветни тъкани, така че бързо ще запомните кой от тях да почистите тоалетната, банята и мивките.