Logo decormyyhome.com

Как да почистите мазнините от кухненските мебели

Как да почистите мазнините от кухненските мебели
Как да почистите мазнините от кухненските мебели

Съдържание:

Видео: Кухненски шкафове от ПДЧ - Особености 2024, Юли

Видео: Кухненски шкафове от ПДЧ - Особености 2024, Юли
Anonim

Кухнята е функционална стая, така че не е изненадващо, че често изисква почистване. По принцип почистването на кухнята се състои в изтриване на петна от мазнини, които се натрупват в големи количества върху повърхностите по време на готвене.

Image

За да почистите кухненските мебели от мазни петна, пригответе се да отделите достатъчно време за работа. Ако депозитите не са се натрупали в кухнята за повече от един ден, първо трябва да се накиснат петна, за да се улесняват. След накисването ще трябва да изчакате поне десет минути, за да започнат да действат активните компоненти на използвания продукт.

Какво може да се използва за измиване на мазнини от повърхности

Домакинските химикали за измиване на мазнини от повърхности могат да бъдат течни, кремообразни, под формата на спрей. Кремообразно е добре да се използва върху вертикални повърхности - на стени или врати на шкафове. Те няма да се разпространяват много, по-добре се абсорбират в петното, ще бъде по-удобно да премахнете мазнините с тях.

По-добре е да използвате домакински почистващи продукти, както следва: нанесете продукта върху повърхността, предназначена за почистване и оставете за известно време. След това внимателно избършете повърхността с мокра гъба. Мазнината реагира с химични компоненти и се отстранява доста лесно.

Преди да използвате домакински химикали, не забравяйте да прочетете инструкциите за употреба. Може да се наложи да работите с ръкавици, за да не повредите кожата си. Стаята трябва да бъде правилно проветрена след почистване.

Химикалите, които възнамерявате да използвате за премахване на замърсители за първи път, опитайте се да проверите първо някъде в незабележима зона. Някои от агентите са изключително агресивни на повърхността и са в състояние да ги обезцветят или да оставят грозни петна. Дървените кухненски мебели изискват още по-внимателно боравене. Не трябва да се използват силни химикали за почистването му.