Logo decormyyhome.com

Как да почистите водата от ръжда

Как да почистите водата от ръжда
Как да почистите водата от ръжда

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли
Anonim

За съжаление, водата от чешмата в апартамент в повечето случаи не може да се нарече качествен пример. В него има много примеси, включително ръжда, която се появява поради окисляването и гниенето на износени метални тръби. Много хора отдавна отказват да пият такава вода, предпочитат да купуват бутилирана вода, въпреки че пластмасовите контейнери са вредни по свой начин. Но ако все пак можете да си купите вода за пиене и готвене, какво ще кажете например за пране? Сега има възможност да се отървете от ръжда с помощта на различни методи за пречистване на водата.

Image

Инструкция за употреба

1

Най-простият, макар и несъвършен начин, е да излеете вода във всеки контейнер и да престои известно време. След няколко дни на дъното на съдовете ще видите ръждив остатък. Налейте вода в друг съд, като внимавате да не разклатите кафявата суспензия.

2

По-големите фракции от ръжда могат да бъдат предотвратени чрез поставяне на цедка на входа на водопровода в апартамента. Понякога се монтира в дизайна на водомер. Такъв филтър е мрежест цилиндър, който обикновено е изработен от неръждаема стомана, в метален корпус. Клетките на решетката са различни - ефективността на пречистването на водата зависи от това. Колкото по-малък е размерът на клетката, толкова по-чиста е водата. Но твърде малки клетки могат да се запушат и филтърът ще трябва да бъде отделен, за да почисти. Независимо от това, този дизайн е лесен за използване и не изисква специална поддръжка: достатъчно е да изплакнете мрежата с течаща вода.

3

Същата цедка може да бъде монтирана на крана за вода. Някои смесители вече съдържат мрежи в своя дизайн. Касетен филтър с тристепенна обработка на водата също може да бъде прикрепен към крана. След това, заедно с почистването му от ръжда, можете да се отървете от хлора.

4

Филтрирайте водата от примеси, включително ръжда, като използвате филтър за каменни въглища. Такива филтри са лесни за използване и публично достъпни, като евтин. Но те имат една особеност: ако не сменяте редовно вложката с карбонов патрон, не само не пречиствайте водата, но и рискувате да получите някакъв вид заболяване. Старият филтър се превръща в огнище на бактериите.

5

Има и филтри, които премахват разтвореното в него желязо и манган, както и филтри, които намаляват твърдостта на водата. Последните съдържат специални пълнежи, с помощта на които желязото и други метали частично се отстраняват от водата.

6

Така наречената система за обратна осмоза почиства добре водата. Това е механизъм, основан на патрон и най-тънката мембрана с прорези, които позволяват да преминават само молекули вода. В процеса на почистване не се използват химикали. Филтрираната вода няма ръжда и вредни примеси, има подобрен вкус. Такива системи се инсталират под мивката в кухнята, изрязват се в тръбопровода и се отделя отделен кран за чиста вода. За съжаление системата за обратна осмоза не е евтина.

Свързана статия

Плюсове и характеристики на озонирането на водата

пречистване на вода от ръжда