Logo decormyyhome.com

Как да почистите желязна маркировка

Как да почистите желязна маркировка
Как да почистите желязна маркировка

Видео: Toyota не работает коробка Робот ( АКПП ) 2024, Юли

Видео: Toyota не работает коробка Робот ( АКПП ) 2024, Юли
Anonim

Ако по дрехите има следи от желязо, не бързайте да се разделяте с него. В повечето случаи такова замърсяване може да бъде отстранено. Можете сами да подредите дрехите си, като използвате прости инструменти.

Image

Ще ви трябва

Хлорна вар, лук, боракс, кефир, водороден прекис, амоняк, лимонов сок, захар за глазура, вестник.

Инструкция за употреба

1

Използвайте белина за отстраняване на следи от желязо от памучни тъкани. Разбъркайте 1 чаена лъжичка от продукта в чаша вода. След това навлажнете памучната подложка и внимателно обработете повредената зона на дрехите. Изплакнете тъканта в течаща вода и измийте както обикновено.

2

Обелете лука и го настържете на едро ренде. Поставете получената каша върху мръсотията и разтривайте с кръгово движение. Ако тъканта е силно повредена, оставете лъка за няколко часа. След това изплакнете маркировката от мястото под течаща вода и измийте. Този метод е идеален за почистване на всички цветни тъкани, с изключение на коприна.

3

Пригответе лек разтвор на боракс. За целта смесете 1 чаена лъжичка от продукта в чаша вода. Потопете памучна подложка в течността и изтрийте петното от ютията. Оставете за няколко часа. След това изплакнете и измийте дрехите в топъл сапунен разтвор.

4

Отстранете железните знаци от ленената тъкан, както следва. Изсипете кефир и вода, взети в равни пропорции, в отделен съд. Накиснете разтворените дрехи в получения разтвор и оставете за една нощ. След това време изплакнете предмета и измийте. Вместо кефир можете да използвате кисело мляко. Освен това създава леко кисела среда, която спомага за премахване на петна от тен.

5

Смесете 3% водороден прекис и амоняк в съотношение 1: 1. След това внимателно обработете повредената зона на дрехите с памучен тампон, потопен в разтвор. Оставете тъканта да изсъхне напълно. Измийте дрехи с прах за упорити петна.

6

Сложете лимонов сок върху повредената зона на дрехите и поръсете с пудра захар. Когато тъканта е напълно суха, обърнете я от грешната страна. Изплакнете маркировката от мястото под течаща вода и измийте.

7

Поставете дрехи на дъска за гладене. Покрийте замърсената зона с вестник и ютия с топла ютия. Повторете няколко пъти. Бъдете изключително внимателни, печатащото мастило може да остави неприятни следи и да развали тъканта още повече.