Logo decormyyhome.com

Как да почистите плексиглас

Как да почистите плексиглас
Как да почистите плексиглас

Видео: Как създадохме DJ Sona Част 9 - Плексиглас 2024, Юли

Видео: Как създадохме DJ Sona Част 9 - Плексиглас 2024, Юли
Anonim

Плексигласът е пластмаса, която се произвежда повече от седемдесет години. Това е полупрозрачен или разсейващ светлина прозрачен синтетичен материал, който почти не променя цвета си под въздействието на слънчевата светлина. Поради своята износоустойчивост и здравина, той намира приложение в различни области.

Image

Ще ви трябва

  • - топла вода;

  • - мек почистващ препарат;

  • - GOI паста;

  • - бензин или керосин.

Инструкция за употреба

1

За почистване на повърхността от плексиглас използвайте топла вода и мек препарат. Ако повърхността е просто мръсна, просто избършете пластмасата с памучен тампон или мека, естествена кърпа, навлажнена с топла вода. В този случай не приемайте синтетичен материал за почистване, тъй като повърхността след прекалено твърдо триене може да стане скучна.

2

За почистване на плексиглас е строго забранено използването на вещества, съдържащи абразивни частици. Тъй като те могат да го надраскат, което ще доведе до загуба на първоначална прозрачност. Поставете внимателно силно замърсено органично стъкло във ваната и с парцал измийте добре под течаща топла вода. Избършете на сухо с мека кърпа. Ако за сушене стъклото се оставя само във въздуха, тогава на повърхността след изсушаване ще има петна.

3

Трябва да се има предвид, че сухият плексиглас поради триене с кърпа се зарежда със статично електричество. А прахът се прилепва по-силно към такава повърхност, което от своя страна води до появата на микро драскотини, което прави стъклото тъпо. Отстраняването на статичния заряд от листове от органично стъкло се извършва чрез издухване на повърхността с йонизиран въздух с помощта на специално устройство.

4

Най-добре е да избършете органичното стъкло, като използвате специална полираща паста, така наречената GOI паста. Нанесете го в тесен и тънък слой върху стъклото, а след това го разпечете с кръгови движения със суха и чиста мека кърпа. Това ще помогне да го полирате и да се отървете от микропукнатините на повърхността.

5

При наличие на мазни или маслени петна по повърхността на чашата те се обезмасляват с керосин или бензин.

Обърнете внимание

За почистване на повърхността е забранено използването на бензен трихлоретилен и други разтворители, тъй като под тяхното влияние органичното стъкло ще се влоши.

КАКВО ДА ИЗРЕЧЕТЕ СЪВРЕМЕННО СТЪКЛО