Logo decormyyhome.com

Как да почистите въглеродните отлагания върху желязото

Как да почистите въглеродните отлагания върху желязото
Как да почистите въглеродните отлагания върху желязото

Видео: What is the BEST Fuel to Use in Your Car or Truck and WHY 2024, Юли

Видео: What is the BEST Fuel to Use in Your Car or Truck and WHY 2024, Юли
Anonim

Ако ще гладите, не забравяйте да проверите подметката на ютията. Тя трябва да бъде идеално чиста и гладка. Ако откриете мръсотия или сажди, незабавно вземете мерки за тяхното отстраняване. В противен случай нещата, които ще желязо безнадеждно страдат.

Image

Ще ви трябва

  • - мека тъкан от памук и вълна;

  • - молив за почистване;

  • - сода;

  • - водороден пероксид;

  • - паста за зъби;

  • - памучна вата и памучни пъпки.

Инструкция за употреба

1

Пресните сажди могат да бъдат отстранени, като просто загреете ютията и влачите подметката със сила върху меката кърпа. Изгорелите частици ще останат на парцала. Повторете процедурата, докато металната повърхност е напълно чиста. Не се опитвайте да изстържете мръсотията с нож, телена гъба или шкурка - те ще образуват драскотини, които ще оставят шноли върху тънки тъкани.

2

Ако въглеродните отлагания не изчезнат, купете специален молив за почистване на ютията. Действа бързо и премахва петна, без да повреди повърхността на метала. Следвайте стриктно инструкциите. Нанесете препарата върху предварително загрята повърхност, изчакайте определеното време и го избършете с мръсотия със сух парцал. За да не изгорите ръцете си, сложете плата върху дъската за гладене и плъзнете ютията отгоре надолу с резки движения. Обикновено едно лечение с молив е достатъчно, но в напреднали случаи ще трябва да се повтори.

3

Опитайте алтернатива. Три процента разтвор на водороден прекис почиства перфектно желязото. Намокрете памучен тампон с него и го разходете върху засегнатата повърхност. Не забравяйте да почистите отворите за пара. За да направите това, потопете памучен тампон в пероксида и внимателно обработете всяка дупка. Продуктът действа бързо и много нежно, без да повреди повърхността на ютията.

4

Обработката на сода метал също може да помогне. Съберете малко сух прах върху мека кърпа и внимателно почистете подметката с кръгови движения. Опитайте се да нанесете слой паста за зъби със сода върху повърхността на ютията, изчакайте да изсъхне и я избършете с усилие. За малки замърсители такава обработка ще бъде достатъчна.

5

Когато обработвате подметката, не забравяйте за нейните странични части - те също могат да бъдат мръсни. След почистване старателно избършете ютията с влажна кърпа и полирайте със суха вълнена парцал до блясък. Проверете дупките в подметката - те трябва да са абсолютно чисти.

Обърнете внимание

Не използвайте абразиви, дори най-меките, за ютии с тефлонови повърхности. Почистват се само с течни или кремообразни препарати - например водороден пероксид или индустриални моливи.