Logo decormyyhome.com

Как да почистите пяната от вратата

Как да почистите пяната от вратата
Как да почистите пяната от вратата

Видео: Монтаж на интериорна врата с еднокомпонентна полиуретанова пяна 2024, Юли

Видео: Монтаж на интериорна врата с еднокомпонентна полиуретанова пяна 2024, Юли
Anonim

Полиуретановата пяна има много положителни свойства, е добра изолация, но ако излишъкът й не бъде отстранен веднага, могат да възникнат проблеми. Първо, притокът на замръзнала пяна несъмнено ще развали външния вид на вратата и второ - това ще доведе до много неприятности на собствениците й, тъй като премахването на останалата пяна не е толкова просто.

Image

Ще ви трябва

  • - метална четка

  • - скрепер, нож или бръснач,

  • - защитни ръкавици и маска за лице,

  • - химическо средство за почистване на повърхността от изсушена пяна,

  • - кърпички за почистване,

  • - ацетон.

Инструкция за употреба

1

Използвайте телена четка за песъчинката на повърхността на останалата пяна. Използвайте го внимателно, опитайте се да не докосвате повърхността на вратата, за да не я надраскате.

2

Третирайте петното със скрепер. Сложете ръкавици и маска на лицето си, след което използвайте специално почистващо средство.

3

Ако мястото е малко, използвайте бръснач, а не нож.

4

Отнасяйте се с боядисани или лакирани повърхности с още по-голямо внимание. Инструментът може да реагира с вещества, които изграждат покритието на повърхността на вратата. Ето защо, първо проверете ефекта на реагента върху незабележима част на вратата.

5

Премахнете пресни и все още не са имали време да втвърдят потоците от пяна с ацетон. Но не забравяйте, че по-вероятно е да навреди пластмасовата повърхност на ацетона.

6

Ако външният вид на вратата няма значение за вас, след това внимателно отстранете с нож максималната част на монтажната пяна.

Полезни съвети

Обикновено фирмите, които произвеждат уплътнители като полиуретанова пяна, и произвеждат средства за изхвърлянето им. Нанесете веществото върху изсушеното третирано петно ​​и го оставете да взаимодейства за около 10-15 минути.

Внимавайте химическият разтвор никога да не попада върху незащитена кожа на ръцете. Ако всичко е направено правилно, петното може лесно да се отстрани със салфетка. Този метод е подходящ, ако впоследствие върху повърхността на вратата се нанесе покритие.