Logo decormyyhome.com

Как да почистите микровълновата вътре

Как да почистите микровълновата вътре
Как да почистите микровълновата вътре

Съдържание:

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли
Anonim

Микровълновата печка е удобен начин за загряване на храна или готвене. Но вътрешната повърхност изисква специални грижи. Стените на устройството са покрити със специален слой, който отразява микровълновите лъчи, което означава, че при почистване е важно да не повредите повърхностите.

Image

Най-лесният начин да се грижите за вашата микровълнова е да не я замърсите. Днес има специални пластмасови капаци, които не позволяват на мазнините да се качат по стените. Покривайки всякакви съдове, поставени вътре, той предпазва от замърсяване. Не е трудно да измиете такава капачка, а вътре петна се образуват само върху стойката, която се върти. Но не всеки има такива ястия.

Когато почиствате микровълновата фурна, не използвайте твърди гъби и не изстържете замърсяванията с нож. Това ще повреди повърхността, което означава, че печката няма да работи по идеален начин.

Почистване на сода

Можете да миете микровълновата с обикновена сода. Изсипете 200-300 мл вода в купа. Поставете 2-3 супени лъжици сода в течността. И поставете контейнера в микровълновата. Задаваме максималната мощност за 10-15 минути. След като изключите, не отваряйте веднага вратата, оставете течността да влива и изпаренията разтварят мазнините по стените. Достатъчно е да изчакате още 10 минути и след това избършете вътрешната повърхност с мека кърпа.

Микровълново почистване с лимонена киселина

Този принцип на почистване е подобен на версията на сода. Опаковка лимонена киселина (20 g) се разрежда в купа с вода. Този съд се поставя във фурната за 10 минути при голяма мощност. След това се утаява за 15 минути и можете да избършете стените без абсолютно никакви усилия.

Специално измиване

Днес в магазините се продават специални микровълнови почистващи препарати. Разпръсква се по цялата повърхност. След това устройството трябва да бъде включено за 3-5 минути и след това да ходите с мека кърпа или гъба. Такива течности са много скъпи, вместо това можете да използвате всеки универсален препарат за кухня. Също така го напръскайте върху мръсни повърхности и загрейте фурната. След процедурата оставете вратата отворена за няколко часа, така че ароматът на продукта да изчезне.