Logo decormyyhome.com

Как да почистите кухнята си за 20 минути

Как да почистите кухнята си за 20 минути
Как да почистите кухнята си за 20 минути

Видео: КАК ДА ЧИСТИТЕ КУХНЯТА САМО НА 5 МИНУТИ 2024, Юли

Видео: КАК ДА ЧИСТИТЕ КУХНЯТА САМО НА 5 МИНУТИ 2024, Юли
Anonim

Схема за бързо почистване, която се използва от специалисти на фирми за почистване.

Image

Инструкция за употреба

1

Започнете с проветряване на стаята. Извадете всички ненужни от плота и масата за хранене. Колкото по-малко обекти са разположени, толкова по-чист и чист изглежда стаята.

2

Измийте всички мръсни съдове, избършете ги на сухо. Поставете съдовете в сушилнята или шкафа. Ако има миялна машина, тогава заредете всичко в нея. И започнете да почиствате мивката и печката. Изберете средствата в зависимост от покритието, за да не навредите или надраскате.

3

Вземете влажна парцал и пуснете малко количество препарат върху нея и внимателно избършете плота, масата и перваза на прозореца, движейки се от далечния ъгъл към вас. Изплакнете парцала, изстискайте го добре и избършете повърхностите на хладилника, микровълновата печка, бавната печка, чайника и други домакински уреди.

4

Почистете и вакуумирайте кухнята, движейки се от далечния ъгъл към изхода, и избършете пода. Най-оптималното устройство за това е моп с накрайник от микрофибър. Ако подът е облицован с плочки, резултатът ще бъде оптимален за минимално прекараното време.

5

Погледнете с погледа на господаря. Ако някъде се забележи петно, го премахнете. Поправете завесите и тюла, окачете чиста кърпа за ръцете си, подредете красиво предметите, затворете прозореца. Всичко е готово.

Обърнете внимание

Хладилникът и фурната могат да се мият не повече от веднъж месечно при спазване на две условия. В хладилника на всеки 5-7 дни трябва да направите одит и да изхвърлите развалени храни. Никога не поставяйте мръсен лист за печене във фурната.

Полезни съвети

За да премахнете малки петна, по-добре е да използвате пластмасова карта. Тя няма да остави следи или драскотини.