Logo decormyyhome.com

Как да почистите килим от коса

Как да почистите килим от коса
Как да почистите килим от коса

Видео: Как да почистите тапицерията на автомобила, килима за коса от котешка коса, кучешката коса 2024, Юли

Видео: Как да почистите тапицерията на автомобила, килима за коса от котешка коса, кучешката коса 2024, Юли
Anonim

Килимът е епицентър на натрупването на коса и поръсена коса на домашни любимци във вашия апартамент. За щастие, благодарение на няколко прости съвета, този голям ежедневен проблем може лесно да бъде решен.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако косата ви е дълга, можете лесно да я вземете с обикновена прахосмукачка. Ще бъде по-трудно с къси и тънки косми - те са по-плътно вплетени в купчината на килима. Тук трябва да поработите малко.

2

Почистете килима с влажна метла. Тази процедура ще премахне само част от космите, но всички останали по космите ще се издигнат нагоре и те могат да бъдат събрани с прахосмукачка.

3

Почистете килима с влажна четка или парцал. Започнете от един от краищата и постепенно се придвижвайте по цялата му дължина. Изплакнете кърпата в чиста вода, тъй като се замърси. Не забравяйте да смените водата. Този метод на почистване е доста старателен и ще отнеме известно време. Но по този начин можете да почистите килима от косата дори в най-напредналите случаи.

4

Смесете 200 мл омекотител за тъкани с чаша вода. С помощта на спрей бутилка равномерно разпределете разтвора върху килима. Това ще помогне за омекотяване на космите. След това ще бъде достатъчно просто да вакуумирате покритието.

5

Обикновената сода за хляб също ще помогне за премахване на косата от килима. Разстелете го върху повърхността и почистете добре.

6

Купете ръкавица за кучета и котки от зоомагазина. Едната от страните на такъв продукт е гумирана, поради което разтопената вълна лесно се придържа към нея.

7

Можете също така да съберете косата от килима с маскираща лента, като скоч лента или валяк за почистване на дрехи. Увийте ръката си с тиксо (лепкава страна навън), натиснете я към повърхността. Докато лентата се замърси, сменете я. С лепкава ролка е достатъчно просто да карате по килима - той ще събира целия боклук от него.

8

Колкото и банално да звучи, навременното системно прахосмукване е основната рецепта за поддържане чистотата на килимите. В крайна сметка е много по-лесно да премахнете единични косми, които не са потъпкани в покритието, отколкото да почистите цял „кожух от козина“.