Logo decormyyhome.com

Как да обезмаслите кафемашината

Как да обезмаслите кафемашината
Как да обезмаслите кафемашината
Anonim

Ако харесвате кафето, тогава добрата машина за готвене в дома ви не е излишно устройство. Но, за съжаление, подобно на чайника, кафе-машината трябва да се отстранява от време на време. Това трябва да се прави редовно, така че да ви служи вярно поне няколко години. Процедурата за почистване е проста, но зависи от модела на устройството.

Image

Ще ви трябва

  • - оцетна киселина;

  • - лимонена киселина;

  • - лимонов сок.

Инструкция за употреба

1

Професионалните кафемашини обикновено имат система за самопочистване. Трябва да напълните пълен резервоар с вода, да стартирате съответната програма без да наливате кафе, така че водата да премине през целия цикъл на празен ход. Следвайте тази процедура, преди да приготвите кафе и преди да изключите машината. В този случай мащабът ще се образува по-бавно.

2

Моделите за дома - филтриращи, капкомерни и гейзерни, както и кафемашини със свалящ се блок за варене за почистване могат да бъдат разглобени. Използвайте мек почистващ препарат, но не абразивен, за да не надраскате повърхността. Разглобете устройството, отстранете и изплакнете капака му, филтрите и други части под течаща топла вода. Избършете тялото на кафемашината с влажна кърпа, предотвратявайки навлизането на вода вътре. Ако извършвате тези действия често, тогава мащабът в кафемашината няма да се образува скоро.

3

Но ако забележите, че вътре в кафемашината има повече твърди соли и вече е невъзможно да ги премахнете с просто измиване, е време да използвате вещества, предназначени да се борят с мащаба. Те се продават под формата на таблетки, прах или течност. След като поставите няколко таблетки в отделението за смляно кафе, изсипете гореща вода в кафемашината, като пълните резервоара напълно. Оставете почистващото средство за няколко минути. Продължителността на действието обикновено е посочена в инструкциите на опаковката. След това стартирайте кафемашината и сварете няколко чаши „кафе“ (без него, разбира се). Ще трябва да направите вода по този начин още няколко пъти, за няколко минути, докато водата в резервоара се изразходва. След процедурата отново изплакнете цялата система с чиста вода.

4

Ако вашата кафе машина има функция против антик, я намерете в менюто, изберете и след 15 минути всичко ще е готово. След това изплакнете добре резервоара с вода и прокарайте чиста вода през системата.

5

Можете да използвате един от най-известните народни начини. В една от тях се предлага да се налива в кафемашина разтвор на оцетна киселина в пропорция 50:50, в другия - лимон или сок от чифт изцедени лимони. Втвърдените соли се разтварят в кисела среда. Започнете един цикъл с киселина (ако скалата е мощна, ще трябва да я повторите няколко пъти) и след това с чиста вода, докато не измиете останалата киселина от стените на котела.

6

В бъдеще помислете за твърдостта на вашата вода. Ако е мек, не е нужно да чистите кафе-машината често. Но ако водата е твърда и мащабите се образуват бързо, ще бъде по-добре, ако инсталирате омекотяващ филтър във водоснабдяването.

как да почистите кафе машина