Logo decormyyhome.com

Как да обезмаслите кафе машина

Как да обезмаслите кафе машина
Как да обезмаслите кафе машина
Anonim

За да може кафе машината да служи дълго време и винаги да ви зарадва с вкусно и добре приготвено кафе, е необходимо периодично да я изчиствате от мащаба. Напълно възможно е да почистите кафе машината от котлен камък у дома. Не отнема много време и не изисква специални знания.

Image

Ще ви трябва

  • - декалцифициращ агент;

  • - резервоар за вода

Инструкция за употреба

1

Проучете техническите спецификации на кафемашината и намерете подходящия декалцифициращ агент.

2

Пригответе решение за почистване на кафемашината. За да направите това, изсипете един литър гореща вода в резервоара на устройството и добавете избрания продукт в пропорцията, определена от неговия производител. Извадете кафето от филтъра и от бункера.

3

Промийте хидравличната система на кафемашината. За целта включете кафемашината, отворете крана за гореща вода и изсипете 150 мл в предварително подготвен съд. След това извадете щепсела от кафемашината. Без да затваряте крана за гореща вода, изчакайте 5-7 минути, за да се утаи почистващото средство.

4

Повторете цикъла на почистване на хидравличната система поне 4 пъти.

5

Включете крана за гореща вода. Стартирайте програмата за кафе без да източвате почистващия разтвор. Ако кафемашината е от тип рожков или има пулверизатор в нея, тогава не е необходимо да слагате смляно кафе. Ако устройството не е оборудвано с пулверизатор, е необходимо да попълните кафени зърна. Трябва да сте наясно, че пиенето на кафе, приготвено на този етап на почистване, е строго забранено. Повторете този процес, докато не използвате целия почистващ разтвор в бункера.

6

Изплакнете добре бункера на машината с чиста вода. Напълнете го до максимум и повторете целия процес отново, като използвате само чиста студена вода.

7

Изплакнете работната единица на кафе машината с течаща вода при стайна температура.

8

За да започне процесът на самопочистване в кафеварите, които имат тази функция, трябва да се извършат последователно няколко стъпки. Извадете кафето от филтъра на бункера и кафемашината. Напълнете устройството с гореща вода и добавете специално почистващо средство. Прекарайте малко вода през чешмата. Включете автоматично почистване. След завършване на цикъла, изплакнете устройството обилно с течаща вода.

Полезни съвети

Ако моделът на кафемашината е оборудван с подвижно устройство за варене, трябва да го изплаквате старателно всеки път след приготвяне на напитката, като използвате почистващи препарати. Ако следвате това просто правило, необходимостта от премахване на отпадъците от кафемашината просто не възниква.

  • Как да почистите кафе машина
  • Декалцификация - премахване на накип от оборудване за кафе
  • отстраняване на накип от кафе машина