Logo decormyyhome.com

Как да почистите алуминиев тиган

Как да почистите алуминиев тиган
Как да почистите алуминиев тиган

Видео: Как да почистим загорял тиган 2024, Юли

Видео: Как да почистим загорял тиган 2024, Юли
Anonim

Алуминиевият тиган бързо се загрява, устойчив е и е идеален за кипене на мляко. С течение на времето върху него се образува филм, който разваля външния вид и може да бъде опасен за здравето.

Image

Ще ви трябва

Силикатно лепило, сода пепел, амоняк, течност за миене на съдове, сода за хляб, лимонена киселина, трапезен оцет.

Инструкция за употреба

1

Алуминиевият тиган не може да бъде почистен с четки от твърд метал. По този начин ще повредите метала и съдовете бързо ще загубят своя блясък. Не използвайте абразивни почистващи препарати. Алуминиевият тиган може да потъмнее след измиване в съдомиялна машина.

2

Можете да почистите алуминиевия тиган по народен начин. Изсипете 80 ml офисно силикатно лепило в голям съд, който първо трябва да се разрежда с вода. Добавете 100 грама сода пепел. Изсипете вода и потопете тигана. Сложете съда на огъня и донесете до кипене. Оставете за 30-40 минути. Извадете тигана и измийте както обикновено. След това изплакнете с течаща вода. След тази обработка въглеродът се омекотява.

3

Алуминиевите тигани трябва да се мият с топла вода. Използвайте сода и амоняк, която се справя добре с мазнините, както и с течността за миене на съдове. След това изплакнете съдовете с течаща вода.

4

Вземете 10 грама аптечна боракс, разредете в чаша топла вода и добавете няколко капки амоняк към сместа. Намокрете гъбата за миене на съдове в разтвора и почистете алуминиевия тиган. Изплакнете съдовете в много вода.

5

Можете да използвате сода за хляб за почистване на алуминиевия тиган. Смесете го с вода, за да се получи каша. След това използвайте гъба за измиване на тигана. Този метод ефективно премахва замърсителите и не уврежда метала, но ще отнеме много време и усилия.

6

За да почистите тигана от изгоряла храна, използвайте изпитания от опитни домакини метод. Налейте вода и добавете 2 чаени лъжички лимонена киселина. Доведете до кипене и оставете съдовете за известно време. След това измийте тигана както обикновено.

7

Ако тиганът е загубил предишния си блясък, използвайте столов оцет. Навлажнете кърпа в продукта и боравете с чиниите. Избършете петна от изгоряла храна с нарязана ябълка.