Logo decormyyhome.com

Как да почистите апартамент

Как да почистите апартамент
Как да почистите апартамент

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли
Anonim

Почистването на апартамент е проста, на пръв поглед бизнес. Но понякога това изисква много време и усилия. Правенето на нещо в системата е много по-просто и по-ефективно - много хора са съгласни с това. Нищо не ви пречи да организирате почистването на къщата.

Image

Ще ви трябва

  • - тетрадка за планиране на почистване;

  • - кутии;

  • - обикновени почистващи препарати.

Инструкция за употреба

1

Опитайте се да поддържате чистотата през цялото време - този съвет е може би най-добрият, макар и не винаги осъществим. Ако се опитвате да поставяте нещата всеки път, мийте чиниите веднага след хранене, тогава всичко, което ви остава, е редовно да прашите и изтривате пода.

2

Опитайте се да правите нещо всеки ден, за да поддържате реда в къщата: днес разглобете шкафа, а утре вземете кухнята. Така че почистването непрекъснато ще ви отнема малко време, докато ако правите това рядко, трябва да се заемете с общо почистване. И това вече може да отнеме повече от един ден. Кой иска да прекара целия уикенд, сортирайки развалините?

3

Не отлагайте почистването до утре. Ако например имате само половин час и знаете, че през това време нямате време да свършите всичко, така или иначе се захващайте за работа. Завършете останалото по-късно. Можете дори да стартирате таймер, за да не се увличате.

4

Разделете стаята (или целия апартамент) на зони и ги почистете на свой ред. Например, следващия път, когато планирате половината кухня, включително прозореца. Това означава, че ще трябва да измиете прозореца (ако е необходимо), да измиете завесата, да избършете полилея, да почистите шкафа до прозореца, да измиете печката и т.н.

5

Планирайте за един ден почистване на всички превключватели в апартамента, на друг - почистване на врата и други дръжки. Това ще отнеме много малко време и апартаментът тихо ще стане по-чист и чист. Малките неща също играят роля.

6

Отървайте се от ненужните неща по-често. Това ще намали бъдещото време за почистване, защото не е нужно да ги премествате отново и отново от място на място. Изхвърлете ненужното или дайте на тези, които се нуждаят от него.

7

Използвайте кутии, за да съхранявате артикули от един и същи тип (обикновено малки) - конци, инструменти, зарядни и други технически детайли, козметика и др. И тези кутии от своя страна могат да бъдат поставени в килера. Така домът ви ще изглежда чист и намирането на нещо, от което се нуждаете, ще бъде много по-лесно, отколкото ако се задълбочите в купчина различни малки неща.

8

Ако е възможно, дайте указания на членовете на вашето семейство или разпределете между тях някои домакински задължения. Така нещата ще свършат по-бързо и ще имате повече свободно време. Помолете също вашето домакинство, например, да се опитате да поставите нещата на мястото си и веднага да почистите след себе си. Свържете децата с чистотата, като превърнете този процес в игра.

Обърнете внимание

Не планирайте за един ден твърде много. Малко вероятно е да успеете във всичко и да изпитате разочарование, докато малка, но завършена работа ще ви стимулира за по-нататъшни подвизи.

Полезни съвети

Много хора отбелязват, че след като подредят нещата в апартамента, особено на работния плот, мислите също стават по-модернизирани.

как обикновено почиствам апартамента