Logo decormyyhome.com

Как да измиете правилно завесите

Как да измиете правилно завесите
Как да измиете правилно завесите

Видео: Ръчкам | Как Да Си Измием Колата ?! ( Вътрешно и външно почистване на автомобил! ) 2024, Юли

Видео: Ръчкам | Как Да Си Измием Колата ?! ( Вътрешно и външно почистване на автомобил! ) 2024, Юли
Anonim

Завесите са основният компонент на интериора. Основните им задачи включват: защита на стаята от слънчева светлина, чернови и любопитни очи. За лекота на работа, винаги трябва да имате под ръка сменяем комплект.

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете измиването, трябва да разберете от какъв материал са направени. Всички по-нататъшни действия зависят от него. Изкуствените и естествени тъкани трябва да се перат отделно, поради факта, че изкуствените влакна увреждат по-деликатната материя. Необходимо е да ги измиете в пералня, като ръчно това ще бъде много проблематично поради големия размер.

2

Препоръчително е първо да ги разклатите от прах и да накиснете в студена вода, едва след това можете да ги измиете в топла вода с прах.

3

За автоматично измиване изберете деликатния режим, като същевременно напълнете барабана с вода само наполовина и изплакнете и завъртете с висококачествен и нежен режим.

4

Използването на голямо количество прах за пране е нежелателно, защото впоследствие излагането на слънце може да остави следи върху завесите.

5

При пране е строго забранено използването на топла вода, ярки цветове на тъканите страдат от това и впоследствие е трудно да се гладят.

6

Сушенето на завесите трябва да се намира далеч от отоплителни уреди и пряка слънчева светлина. И можете да ги обесите дори когато са мокри.

7

По-добре е да изпратите деликатни тъкани на химическо чистене или да се обадите на специалист у дома, а вълнените продукти могат да се мият само на ръка.

Полезни съвети

В допълнение към измиването на завесите е необходимо да се проветри, това ще се отърве от прах и мръсотия, без да се използва измиване.