Logo decormyyhome.com

Как да наточим нож в ръчна месомелачка

Как да наточим нож в ръчна месомелачка
Как да наточим нож в ръчна месомелачка

Видео: ZEPHYR ZP 1991 AT1200 Месомелачка / Meat Grinder 2024, Юли

Видео: ZEPHYR ZP 1991 AT1200 Месомелачка / Meat Grinder 2024, Юли
Anonim

На мястото на механична месомелачка неговите електрически колеги все повече идват в нашите кухни. Но ръчните месомелачки все още се използват. Ако месото започна да се навива върху шнека, да се забие в скарата, ножът може да е тъп. Разбира се, можете да използвате друг нож или да купите нов. Ако няма резервна част, но няма време да тичам до магазина? Ножът може да бъде заточен у дома само за няколко минути.

Image

Ще ви трябва

Шкурка, ножици

Инструкция за употреба

1

Изрежете кръг от шкурка до размера на решетката. В центъра на кръга правим дупка, така че да може да се постави върху шнека на месомелачката.

2

Ние фиксираме месомелачката на масата и събираме по обичайния начин. Преди да поставите решетката, поставете подготвения кръг от шкурка върху винта, така че работната страна на шкурка да е обърната към ножа.

3

Поставяме скарата и я фиксираме с външна гайка. Започваме да усукваме първоначално бавно дръжката на сглобената месомелачка, след това ускоряваме движенията. Правим около 30 оборота.

4

Повтаряме операцията, като вмъкваме нов кръг от шкурка с по-фино зърно.

Обърнете внимание

Препоръчително е да използвате шкурка на плат.

Полезни съвети

За бъдеща употреба направете острилка за месомелачката си, която винаги ще бъде под ръка. Изрежете кръг от ПДЧ или шперплат до размера на решетката, залепете върху него стърчаща кърпа. Нека има две такива шлифовъчни колела - с голяма шлифована хартия и малки.