Logo decormyyhome.com

Как да загреем восък

Как да загреем восък
Как да загреем восък

Видео: Homemade plantain and chamomile salve for insect stings 2024, Юли

Видео: Homemade plantain and chamomile salve for insect stings 2024, Юли
Anonim

Топлата кола маска е доста често срещана процедура. Този достъпен инструмент ви позволява трайно да се отървете от излишната коса на тялото, без да посещавате козметичен салон, у дома. Обикновено вискозна смес с различни козметични добавки се продава в кутии, касети или касети. За да бъде ефективният процесът на епилация, достатъчно е да прочетете инструкциите за опаковката на продукта и правилно да нагреете восъка.

Image

Ще ви трябва

  • - восък за епилация;

  • - нагревател за восък (восък);

  • - микровълнова;

  • - резервоари за водна баня;

  • - двоен котел;

  • - купа;

  • - шпатула.

Инструкция за употреба

1

Отворете контейнера с восък и премахнете напълно защитното фолио от него. Инсталирайте отворените контейнери в специален нагревател (восък). Ако редовно правите обезкосмяване у дома, има смисъл да закупите такова устройство. Моля, обърнете внимание, че има различни видове от него - за буркани с восък, касети, патрони. Някои модерни модели нагреватели са универсални, те могат да загряват продукта, независимо от опаковката му.

2

Следвайте инструкциите за употреба на восъчната сплав. Съвременните устройства са оборудвани с високочестотни термостати, така че не е необходимо постоянно да следите температурата на топене - тя ще се поддържа автоматично.

3

Ако нямате специално устройство за нагряване на восък, използвайте микровълнова печка. Уверете се, че върху отворената опаковка не остават остатъци от фолио. Времето за загряване на резервоара ще варира в зависимост от количеството на сместа в резервоара и мощността на микровълновата - това е приблизително 30 до 60 секунди. Обикновено продължителността на нагряване е посочена на опаковката на продукта.

4

Подгответе инструмент за обезкосмяване във водна баня или двоен бойлер. С помощта на горещи пари може да се разтопи и твърд восък, който обикновено се продава в гранули, дискове и брикети. Напълнете един тиган с вода и поставете по-малки чинии в него. В този случай нивото на течността не трябва да бъде по-високо от нивото на восък.

5

Поставете тигана на голям огън и се уверете, че влагата не попадне във вискозен продукт в никакъв случай - в противен случай може да ви изгори при премахване на космите и качеството на депилация ще стане по-ниско. Оставете съдовете отворени.

6

След като заври вода, намалете котлона и продължете да загрявате восъка. Дръжте го на печката за 5 до 10 минути, в зависимост от размера на средствата в банката. Не позволявайте вискозната течност да заври!

7

Нарежете твърдите суровини на малки парченца и поставете в купа. Може да се монтира на водна баня или двоен бойлер. Още при температура от 54 градуса ще започне топенето на восъка. Процесът ще бъде завършен, когато всички частици от веществото се превърнат в хомогенна маса.

8

Проверете температурата на восъка, преди да пристъпите към козметични процедури. Не трябва да надвишава 60 градуса, в противен случай ще получите изгаряния. Омесете сместа старателно, премествайки шпатулата от центъра на съда към краищата. Нанесете малко количество от веществото върху китката отвътре - готовият восък трябва да е горещ, но в същото време удобен.

Методи за епилация