Logo decormyyhome.com

Как да полирате обувките до блясък

Как да полирате обувките до блясък
Как да полирате обувките до блясък

Видео: Полиране на алуминий / Polishing aluminum 2024, Юли

Видео: Полиране на алуминий / Polishing aluminum 2024, Юли
Anonim

Обувките са важна част от вашето изображение. Появата му може да каже много за навиците на собственика му, начина му на живот и финансовото състояние. За да изглеждате винаги достойно, трябва внимателно да се грижите за обувките и ботушите си. Това не само ще даде на външния ви вид представителен вид, но и ще увеличи експлоатационния живот на продуктите. За да почистите обувките до блясък, важно е да изберете правилните продукти за грижа и да научите простите правила за почистване на материали за обувки.

Image

Ще ви трябва

  • - парцали;

  • - лак за обувки;

  • - разпространение;

  • - четка за полиране;

  • - кадифе (вълнен плат);

  • - мляко;

  • - растително и рициново масло;

  • - суров яйчен белтък;

  • - терпентин.

Инструкция за употреба

1

Консултирайте се с продавача на магазина за обувки. Той ще ви помогне да изберете подходящия крем за грижата за обувките си. В идеалния случай това трябва да стане във връзка с покупката на нов чифт. За студения сезон обикновено се препоръчват гъсти кремове на базата на органичен разтворител и мазнини - те почистват и подхранват кожата и изкуствената кожа, отблъскват влагата и праха. За пролетта и лятото е по-добре да изберете продукт с течна водна емулсия - той действа по-меко, като същевременно полира продукта и му позволява да „диша“.

2

Премахнете замърсяванията от повърхността на обувката с влажна парцал, след което избършете продукта и изсушете на стайна температура. Ако любимите ви обувки или обувки са загубили напълно естествения си блясък, почистете ги със смес от терпентин и мляко (25 г до 2, 5 г). Гумените ботуши и галошите могат да се мият в топла вода.

3

Вземете специална четка за нанасяне на лак за обувки ("замазка") или памучен тампон. Нанесете малък слой почистващ препарат върху кожата си. На места, които са подложени на повече износване (гърбове, пръсти, завои), трябва да се сложи повече крем.

4

По-добре е да започнете полиране на обувки вечер, за да започнете полиране сутрин. Тогава защитният слой на крема ще има време да попие правилно в порите на материала за обувки. Ако искате да почистите продуктите за кратък период от време, оставете първия слой от агента да изсъхне поне 5-10 минути.

5

Започнете да обработвате продукти с четка за полиране или мека кърпа без влага (вълна, кадифе). Извършвайте триене кръгови движения. Когато повърхността блести малко, нанесете върху нея нов (по-тънък) слой крем и продължете да работите. В този случай вече трябва да натискате по-малко четката (парцал), за да не изтриете абсорбирания слой от почистващото средство.

6

Полирайте обувките, докато блестят. Всеки път слагайте по-малък слой от крема и когато търкате, прилагайте все по-малко усилия. Накрая внимателно избършете всеки продукт отново с чиста кърпа.

7

Почиствайте внимателно лакираните модели, така че гланцовата им повърхност да не се напука. Използвайте само парцали, а не четки. Преди да полирате, избършете обувките с мляко, намажете с рициново масло - едва след това можете да го почистите до блясък. Купувайте само специален крем за лакови материали за обувки. Той е разработен на водна основа и добре овлажнява деликатната повърхност, без да я разрушава.

8

Разтрийте гумени ботуши с растително масло - това е достатъчно, за да ги искри. Избършете предметите от бяла кожа от време на време със смес от топло мляко и бит протеин - това ще им помогне да запазят цвета си. За да покриете малки пукнатини и ожулвания, изберете цветен крем точно, за да съответства.

9

Ако имате малко време за старателно полиране на обувките, използвайте гъба със силиконово масло. Бързо ще почисти кожената повърхност и ще й придаде блясък. Това обаче е временна мярка - няма да скрие пораженията, освен това силиконът бързо ще абсорбира прах. Алтернатива може да бъде така наречената само-славна композиция. Тя трябва да се прилага върху материала за обувки с тънък слой вечер, а до сутринта ще се абсорбира. Обувките и обувките ще блестят без никакви усилия от ваша страна.

Полезни съвети

Изсушеният лак за обувки може отново да стане вискозен и мек, като пуснете малко количество терпентин в него.

Професионални продукти за грижа за обувки