Logo decormyyhome.com

Как да измиете винилови тапети

Как да измиете винилови тапети
Как да измиете винилови тапети

Видео: Как да лепим правилно стъклотекстилни тапети - съветите на Weber и Влади Караджов 2024, Юли

Видео: Как да лепим правилно стъклотекстилни тапети - съветите на Weber и Влади Караджов 2024, Юли
Anonim

Винилови тапети се считат за миещи се, така че те могат да бъдат третирани с вода. Има обаче няколко типа такива тапети и всеки тип е устойчив на влага в различна степен. Ето защо, преди да се въоръжите с гъба, внимателно проучете маркировките върху опаковката на тапетите.

Image

Ще ви трябва

  • - мека кърпа;

  • - четка с не твърде твърда четина:

  • - всякакъв сапун.

Инструкция за употреба

1

Има три вида значки, които показват устойчивост на влага върху винилови тапети. Квадратна вълна означава, че тапетът е леко устойчив на влага. Избършете ги с влажна кърпа. Не прекалявайте с вода и изобщо не използвайте почистващи препарати. Ако на площада са показани две вълни, ролката ви може да се измие внимателно с добавяне на почистващи препарати. Три вълни бележат най-устойчивия на влага тапет - така нареченото супер миещо се. Те издържат на най-"мократа" и щателна обработка. Ако се начертае гребен заедно с вълните на площада, тогава тапетът може да се разтрие с четка или да се използва прахосмукачка.

2

Също така способността за устойчивост на влага зависи от вида на винилови тапети. Такова разновидност като компактен винил се счита за най-устойчивата на влага. Това е тапет с плоска повърхност. Те могат да се почистват с мокра четка и могат да се използват почистващи препарати. Просто не използвайте кисели и абразивни прахове и разтвори. За да почистите повърхността, достатъчно е да разтворите във вода малка мазилка, кожа на влечуги или камък, почистването с влажна кърпа е достатъчно. Не търкайте прекалено силно, за да не повредите горния слой.

3

Тапетът с копринен екран - еластичен, с копринени нишки и винилови нишки в горния слой и хартиена основа, както и разнообразие като дебел винил, също са много устойчиви на измиване с вода и абразия. Следователно е напълно възможно да се справите с тях с четка и много сапун и вода. Обикновено тези ролки са маркирани с три вълни.

Полезни съвети

Винилови тапети с ясно изразена текстура - пяна-винил или коприна - могат да бъдат почистени с прахосмукачка за пране. Това ще бъде достатъчно, за да премахнете натрупания прах и мръсотия в релефа на тапета.