Logo decormyyhome.com

Как да измиете стъкло през 2017 г.

Как да измиете стъкло през 2017 г.
Как да измиете стъкло през 2017 г.

Видео: The future we're building -- and boring | Elon Musk 2024, Юли

Видео: The future we're building -- and boring | Elon Musk 2024, Юли
Anonim

Има огромен брой начини за измиване и почистване на стъкло от замърсители. Това са не само битови химикали, но и народни. В тази статия ще говорим за това как по-добре да измиете и почистите стъклото.

Image

Инструкция за употреба

1

Първият метод също е много прост. Достатъчно е да купувате и използвате готови химикали като „Секунди“ или „Нихтинол“. Тези лекарства включват амоняк, антистатичен и етилов алкохол. Напръскайте продукта върху стъклената повърхност и след 15-20 минути отстранете с гъба или суха мека кърпа.

2

Ако няма такива средства под ръка, можете да използвате обикновена вода. По-добре е да вземете топла вода, а не гореща. Преди да измиете чашата, веднага пригответе два контейнера с вода. Единият от тях ще бъде за измиване, вторият - за изплакване. И се запасете с втори сух парцал, за да избършете водата от чашата. На щипка, смачканите вестници могат да се използват за избърсване на чаша вода. Изсушете прозорците, така че да няма ивици.

3

Ако добавите трапезна сол към водата, тя ще предпази стъклото на вашия прозорец от заледяване през зимата и ще му придаде допълнителен блясък. Добавяйки 1 част амоняк в съд с вода за всеки 10 части вода, лесно можете да измиете мазни петна от чашите.

4

Замразената чаша се измива с топъл разтвор на оцет (2-3 супени лъжици оцет се вземат на 1 литър вода). И при силно замърсяване на стъклената повърхност, разтвор на белина ще помогне (за 1 литър вода вземете 50 г вар).

5

И тук е доста стар препарат за миене и почистване на чаши: вземете 2-3 чаши вода за 2-3 супени лъжици натрошена креда или зъбен прах. Смесете ги на гладка каша. Намажете кърпа с тази каша и избършете чашата. След като чашата изсъхне, я избършете със суха и мека парцал или парче смачкан вестник, докато прахът бъде напълно отстранен.

6

За да запазите чашата си чиста колкото е възможно по-дълго, избършете я след измиване с кърпа, навлажнена с разтвор от 100 г глицерин, 50 г вода и няколко капки амоняк. След като обработите чашата, я оставете да изсъхне. Но не измивайте сами разтвора.

7

Ако искате да изчистите лед от замразено стъкло, разтворете шепа сол в половин литър вода, с този разтвор навлажнете парцал или гъба и го прехвърлете върху ледената кора. Изсушете чашата с парцал, когато ледът изчезне.

измиване на стъкло