Logo decormyyhome.com

Как да измиете сауна

Как да измиете сауна
Как да измиете сауна

Видео: Съвети за красива коса 2024, Юли

Видео: Съвети за красива коса 2024, Юли
Anonim

Напоследък сауна услугите стават най-популярни. Няколко десетки хора посещават сауната през деня, затова е много важно да се спазват хигиенните изисквания и да се поддържа чистотата в помещението. При почистване на сауната е важно не само да се мият подовете, но и да се следи състоянието на стените, пейки и врати.

Image

Инструкция за употреба

1

Вземете специална защита на рафтовете. Моля, обърнете внимание, че тя трябва да се основава на парафиново масло. Не използвайте продукти, произведени на базата на растителни масла, тъй като употребата им допринася за бързото възпроизвеждане на гъбички.

2

Промийте сауната половин час преди да я отоплявате. По-нататъшното нагряване ще доведе до бързо изсушаване на стените и подовете на помещението.

3

Третирайте всички рафтове и пейки с дезинфектант алкален препарат и след изплакване изплакнете добре със студена вода. Изсушете добре мокрото помещение.

4

След всяка употреба сауната трябва да се изсушава по различен начин по стените и по пода, може да се появят мухъл и плесен. Затова оставете нагревателя да работи още тридесет минути и след това го изключете.

5

Избършете стъклените врати и плочките с почистващ препарат на основата на глина. След всяка употреба стъклените повърхности трябва да бъдат измити и старателно изсушени. Ако това не е направено, тогава върху стъклото се образува покритие от вар, което ще бъде изключително трудно да се премахне.

6

Нанесете защитното решение за панелите върху носещите греди, конструкциите на рамката и други опори. Избършете краищата на конструкцията няколко пъти, тъй като именно през тези места влагата прониква вътре.

7

За да почистите подовете под рафтовете, внимателно отделете рамката на долния рафт. Това може да стане без помощта на никакви инструменти. След почистване избършете подовете на сухо и инсталирайте рамката на мястото му. Проверете дали сте го инсталирали правилно.

Полезни съвети

Повърхността на дървените рафтове трябва да се третира с парафиново масло колкото е възможно по-често. Това може да стане с помощта на обикновена малка четка. Просто бъдете внимателни и се уверете, че нанесеният слой лежи равномерно и не се разпространява.