Logo decormyyhome.com

Как да изтриете апартамент през 2017 г.

Как да изтриете апартамент през 2017 г.
Как да изтриете апартамент през 2017 г.

Съдържание:

Видео: Серийни измами с апартаменти под наем във Варна 21.12.2017 г. 2024, Юли

Видео: Серийни измами с апартаменти под наем във Варна 21.12.2017 г. 2024, Юли
Anonim

Почистването и почистването е необходима процедура, която трябва да се извършва периодично. Постепенното натрупване на прах и мръсотия не само развалят външния вид на стаите, но могат да причинят и разпространението на различни инфекции.

Image

Подготовка на пода

Извадете мебелите от стаята (маси, столове, килими и др.), Които могат да пречат на работата ви. Ако върху останалите предмети има прах или мръсотия, препоръчително е първо да ги избършете с влажна кърпа, това ще предотврати падането на отпадъци върху чист под. Също така помолете домакинството си да не ходи из стаята, изпратете ги на разходка, ако смятате да миете подовете в целия апартамент. Внимавайте домашните любимци да не пречат на миенето, доста често причината за замърсяване са мръсните им лапи.

Почистете пода

Преди да започнете да почиствате пода, извадете целия боклук от него, за това можете да го вакуумирате или почиствате. Тази стъпка може да ви се стори излишна, но значително улеснява процеса на измиване, парцалът на пода няма да събира трохи, животински косми, парчета хартия и т.н. В допълнение, наличието на частици от твърди трохи може да доведе до драскотини по пода.

препарат за почистване

Пригответе вода за измиване на пода, за това изсипете почистващ препарат в кофата (ако го използвате) и го разредете с достатъчно вода. Използвайте почистващия препарат стриктно в съответствие със стандартите, посочени в инструкциите на опаковката му, прекомерните количества могат да повредят някои подови покрития.

Водата може да се разрежда и с конвенционален препарат за миене на съдове.

миене на пода

Измиване на пода - процедурата е сравнително стандартна, започнете от ъглите на стаите, от стената, противоположна на входа на стаята. Измийте подове на малки площи, като периодично навлажнявате кърпата за пода. Ако подовете са твърде мръсни, измийте ги няколко пъти. При първия проход не изтръгвайте парцала твърде силно, нека е достатъчно мокър. Оставете пода мокър, така че мръсотията върху него да стане малко мека, след което го избършете отново с вече изтъркан парцал.

Повторете тази процедура, ако е необходимо. Опитайте се да не стъпвате върху онези части на пода, които вече сте измили, мокрите подове бързо събират прах и мръсотия на повърхността им. Ако трябва да направите това, незабавно избършете тези области, докато мръсотията върху тях има време да изсъхне.

Сменете водата, ако видите, че тя е твърде мръсна.