Logo decormyyhome.com

Как да измиете линолеум

Как да измиете линолеум
Как да измиете линолеум

Видео: ЛАЙФХАК КАК СТЕЛИТЬ ЛИНОЛЕУМ БЕЗ ШВОВ 2024, Юли

Видео: ЛАЙФХАК КАК СТЕЛИТЬ ЛИНОЛЕУМ БЕЗ ШВОВ 2024, Юли
Anonim

Един от най-популярните подови настилки е линолеумът. Текстурата и цветовата схема на различните видове това покритие е много разнообразна и следователно, за да изберете вида му, който е оптимален за интериора на определена стая, не е трудно. Но за практичната домакиня основният въпрос е как да измиете линолеум.

Image

Ще ви трябва

  • - кофа;

  • - вода;

  • - парцал;

  • - гъба;

  • - керосин;

  • - бензин;

  • - сапун за пране;

  • - изсушаващо масло;

  • - препарат за миене на съдове.

Инструкция за употреба

1

За да предотвратите промяна на цвета на линолеума, опитайте се да избягвате пряка слънчева светлина. Трябва да затворите прозорците с затъмнени завеси в горещите дни.

2

Не използвайте течен сапун по време на почистване. Добавете към водата, която използвате за измиване, продукти, съдържащи голямо количество алкали. Можете да закупите в магазините специални почистващи препарати за измиване на линолеум.

3

Ако на пода се появят петна, опитайте да ги измиете със сапун за пране. Вземете парче от продукта и го настържете на едро ренде, добавете 100 грама сапун към 10 литра течност във вода. Водата трябва да е топла. Отстранете петното с кърпа, навлажнена в този състав, след което избършете на сухо.

4

Ако петното е мазно, вземете препарат за миене на съдове, добавете няколко капки към водата за измиване на пода. За да не изтриете шаблона от линолеум, не го мийте с гореща вода.

5

Можете да премахнете петна от мастило с шкурка, пемза. След процедурата избършете замърсяването с гъба, напоена с растително масло или ленено масло, след което избършете с кърпа от вълна.

6

Следите от мръсни обувки, химикалки или бои могат да се измият с бензин. Вземете парцал, напоен в състава и избършете петното, след това избършете това място с влажна гъба и избършете на сухо. Ако петното е ръжда, вземете керосин вместо бензин.

7

След измиване намажете линолеума с ленено масло, това ще създаде защитен филм на повърхността. Можете да използвате мляко за тези цели.

8

Понякога на повърхността на линолеум се образуват вдлъбнатини и петна, които могат да бъдат поправени с мастика. За да направите това, вземете четири части терпентин и една част от предварително смлян колофон, разбъркайте. Добавете боя за пода, за да съответства на цвета на подовата настилка, нанесете върху линолеум и го разпечете с шкурка.

9

Измийте линолеума ръчно, без да използвате миялни вакууми и мопи. В случай, че петната не изчезнат, опитайте се да ги нарисувате. Вземете парцал и го накиснете с разтворител (циклохексан), избършете го с мръсотия.

10

Разтрийте прясно поставения линолеум веднага с мастика, тъй като той абсорбира мръсотията твърде бързо. В началото е по-добре да не го миете, а само да го избършете със суха кърпа. Опитайте се да извършите всички ремонти преди да поставите подовото покритие.

как да почистите линолеум