Logo decormyyhome.com

Как да миете хоризонтални щори

Как да миете хоризонтални щори
Как да миете хоризонтални щори

Видео: Вътрешни Хоризонтални алуминиеви щори от ВасиМа 2024, Юли

Видео: Вътрешни Хоризонтални алуминиеви щори от ВасиМа 2024, Юли
Anonim

Хоризонталните щори се считат за една от най-лесните за използване. Но, както всяко друго нещо в къщата, с течение на времето те стават мръсни и изискват подходяща грижа. Например, препоръчително е всеки ден да избърсвате затворени щори със суха кърпа, за да избегнете натрупването на прах. И все пак от време на време щорите трябва да се мият.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо трябва да се свалят хоризонталните щори. За целта повдигнете ламелите до перваза, който е монтиран на две, рядко три скоби. За да премахнете корниза, трябва да преместите стърчащите лостове на скобите надясно към вас. Сега с леко движение дръпнете щорите надолу.

2

Отворете и затворете щорите. В краищата на корниза има няколко пластмасови тапи, които трябва да бъдат извадени преди измиване. Сега насочете мощна струя топла вода към тях. Третирайте и двете повърхности на летвите с топла вода. Не забравяйте, че ако се опитате да измиете щорите, когато са сгънати, ламелите се слепват и мръсотията остава.

3

След като щорите се измият, те трябва да се накиснат във вода. За да ви е по-удобно, изтеглете вода в банята, добавете малко почистващ препарат или сапунен разтвор там, спуснете щорите там и ги оставете там два часа.

4

След отстраняване на последните следи от мръсотия издърпайте щорите, изправете ги и отново изплакнете със студена вода.

5

Сега трябва да окачите щорите, за да може водата да се оттича. След това вземете мека, чиста кърпа без мъх и избършете старателно всяка ламела, докато не се отстрани цялата влага. Не забравяйте, че трябва да избършете щорите внимателно и без натиск, тъй като те са доста лесни за набръчкване.

6

Можете да окачите щорите обратно на прозореца, където те трябва да останат за още един ден - тогава той ще изсъхне напълно. След това хоризонталните щори трябва да бъдат демонтирани отново. Сега инсталирайте чисти и сухи тапи на краищата на корниза, както и на долните облицовки.

7

За да се избегне появата на ръжда, е необходимо да се смазват ротационните механизми на ламелите. Като смазка можете да използвате специални инструменти или да ги замените с обикновено моторно масло. Капвайте по една капка наведнъж от страни на въртящия механизъм - смазката ще проникне вътре в механизма сама.

8

Сега можете да окачите щорите на прозореца, тъй като те са напълно чисти и ще ви служат дълго време.

как да миете хоризонтални щори