Logo decormyyhome.com

Как да измиете фурната

Как да измиете фурната
Как да измиете фурната

Видео: Пълнени гъби - във фурната 2024, Юли

Видео: Пълнени гъби - във фурната 2024, Юли
Anonim

Когато готвите във фурната без фолио или торбички за печене, всички спрейове попадат върху стените на уреда. Да миете много мръсна фурна изглежда почти нереалистично. Но това не е така, защото дори и най-мръсната фурна може да се почисти до блясък, основното е да опитате малко.

Image

Ще ви трябва

  • - почистващи препарати за фурни;

  • - почистващ препарат за съдове;

  • - сол, сода;

  • - гъба;

  • - ръкавици.

Инструкция за употреба

1

Изключете фурната. Не можете да изключите бутона, тъй като напрежението все още ще присъства. Ако попадне вода, може да възникне късо съединение и устройството ще изгори. И за да се съобразят със собствената си безопасност, това няма да навреди.

2

За миене на фурни използвайте само специални продукти, например спрейове или гелове без абразивни частици. Ако надраскате вътрешното покритие с почистващ прах, следващият път ще бъде още по-трудно да го измиете, защото мръсотията ще проникне на грапави места.

3

Носете гумени ръкавици. Почистващите продукти съдържат химикали, които корозират кожата на ръцете. Сега можете да започнете да миете фурната.

4

Ако фурната е много мръсна, първо навлажнете всички нейни стени с влажна мека гъба. Нека калта се намокри малко. След това изплакнете уреда с чиста вода. Можете да приложите специален инструмент и да го оставите за 10-15 минути, вижте точното време на експозиция на опаковката.

5

Ако не искате да използвате химикали, нанесете малко фина сол, сода и препарат за миене на съдове върху гъбата и старателно разтрийте мръсотията, след което оставете обработените стени на фурната за още 10 минути.

6

Веднага щом мръсотията се намокри, измийте уреда с чиста вода, като използвате препарат за миене на съдове. Той ще премахне частиците от каустични компоненти, които често се добавят към спрейове за почистване на фурни и микровълнови фурни. Изплакнете добре стените с чиста вода. Ако сте използвали сол, сода и перилен препарат, можете веднага да я изплакнете.

7

Нежелателно е да използвате фурната през деня, през което време ще има време да изсъхне. Ако имате нужда от него възможно най-скоро, след това внимателно го включете в мрежата и го настройте на максимална мощност. След няколко минути останалата влага ще се изпари, но този метод може да причини късо съединение.

как да почистите фурната през 2018г