Logo decormyyhome.com

Как се вари бели неща

Как се вари бели неща
Как се вари бели неща

Видео: Лесни кюфтета в бял сос - български рецепти? (епизод 140) 2024, Юли

Видео: Лесни кюфтета в бял сос - български рецепти? (епизод 140) 2024, Юли
Anonim

Белите предмети (дрехи и бельо) могат да пожълтяват или да придобият сив нюанс не само поради замърсяване, но и в резултат на дългосрочно съхранение. В момента магазините разполагат с много голяма гама от почистващи препарати. Това са различни прахове, избелвачи, измиващи гелове, препарати за отстраняване на петна и балсами за изплакване. Всички тези почистващи препарати премахват всякакви замърсявания и правят прането чисто. Но тези средства имат съществен недостатък: те могат да причинят алергии.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако имате нужда да върнете нещата до първоначалната им белота, тогава варенето (готвенето) ще дойде на помощ. Кипенето е най-древният начин за избелване. Варени предимно бели памучни или ленени постелки и покривки.

2

Ако трябва да сварите прането, пригответе емайлирана кофа (резервоар) и избелвайте. Изсипете белина в резервоара (прочетете инструкциите на пакета за процента вода на прах), след това налейте леко топла вода, разбъркайте белина и сложете прането така, че водата да го покрие. Не поставяйте нещата веднага във вряща вода, калта ще заври и ще бъде по-трудно да я премахнете. Поставете резервоара на бавен огън и доведете до кипене. Варете 1, 5-2 часа, периодично разбърквайте съдържанието на резервоара. След това изключете котлона и оставете нещата да изстинат. След като заври, сложете прането в топла вода, измийте остатъчните петна с ръце.

3

Избелването може да бъде заменено с други рецепти.

Разтворете 0, 5 кг белина и 0, 5 кг сода пепел в десет литра вода. Прецедете разтвора и сварете прането в него. Този метод ще направи прането без специални добавки идеално чисто.

4

Друго решение на разтвора е сапунена сода. Приготвя се със скорост 6 литра на 1 кг бельо. Вземете 20-50 грама сапун и сода (газирана или обикновена). Разтворете ги във вода и кипете прането в този разтвор.

5

10 литра вода, 2 супени лъжици. супени лъжици амоняк и 2 супени лъжици. супени лъжици 3% водороден пероксид. Сварете прането в този разтвор за 40 минути.

Можете да сварите прането след измиване или, обратно, преди него. Изсушете продуктите си на открито: вятърът и слънцето ще им придадат свеж аромат, който нито един препарат за изплакване не може да даде.

6

Но не бързайте да пълзите по мецанина, за да потърсите онзи огромен тиган. Перална машина също може да ви помогне в това отношение, просто настройте температурата на 90-95 ° C при пране. Измиването при тази температура е равно на кипене. Но внимателно погледнете препоръките за грижа за продуктите, дали те могат да се мият при високи температури.