Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от петна от пот

Как да се отървете от петна от пот
Как да се отървете от петна от пот

Видео: Тампони за подмишници против петна от изпотяване 2024, Юли

Видео: Тампони за подмишници против петна от изпотяване 2024, Юли
Anonim

Жълтите петна могат значително да развалят външния вид на дрехите. Освен това те са трудни за заключение. Ето защо, за да приведете продукта в презентабелен вид, ще трябва да положите усилия.

Image

Ще ви трябва

Водороден прекис, столов оцет, сода за хляб, течен амоняк, течност за миене на съдове, натриев хлорид, яйчен белтък, мет.

Инструкция за употреба

1

Смесете равни пропорции топла вода и водороден пероксид. Накиснете памучен тампон в получения разтвор и обработете замърсените места. Този метод е идеален за почистване на бели тъкани. Водородният пероксид унищожава протеиновите съединения. В допълнение, той има избелващи свойства.

2

Разбъркайте 1 супена лъжица оцет в 100 мл топла вода. Третирайте замърсените места на дрехите с памучна подложка, напоена с течност. След това изплакнете тъканта в течаща вода и измийте както обикновено.

3

Разтворете малко количество сода за хляб в студена вода. Навлажнете замърсената зона с течност и оставете за известно време. Първо измийте продукта в топла сапунена вода, а след това във воден разтвор на амоняк - 1 супена лъжица амоняк на 250 мл вода.

4

Смесете 2 чаени лъжички течност за миене на съдове и малко топла вода в отделен съд. Нанесете продукта върху тъканта с гъба за пяна и оставете за 1 час. След това време изплакнете дрехите си в течаща вода и измийте с прах за упорити петна. Ако за първи път не беше възможно премахването на петна, повторете процедурата от началото.

5

Смесете трапезна сол, амоняк и вода в съотношение 1: 4: 4. Избършете оцветената зона с памучен или марлен тампон, потопен в течност. След няколко минути отстранете всички петна от петна с течност за миене на съдове или сапун за пране.

6

Вземете яйчен жълтък и 1 супена лъжица 10% денатуриран разтвор на алкохол. Разбъркайте добре и нанесете сместа върху замърсени участъци. Оставете да изсъхне напълно. След това измийте третираната зона под течаща вода и измийте дрехите в сапунен разтвор.

7

Разбъркайте 1 супена лъжица трапезна сол в чаша топла вода. Накиснете замърсената зона в разтвора за 15 минути. След това измийте продукта в пералнята. По този начин копринените тъкани могат да бъдат почистени.

как да се отървете от жълти петна по дрехите през 2018 година