Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата на котешка урина в апартамент

Как да се отървете от миризмата на котешка урина в апартамент
Как да се отървете от миризмата на котешка урина в апартамент
Anonim

Въпреки радостта, която котките носят на стопаните си, понякога домашните любимци оставят неприятни следи от престоя си в къщата.

Image

Урината на котките има остра неприятна миризма, която не се поддава на просто измиване с вода. Ако не намерите навреме локвата, оставена от котката, миризмата от нея бързо ще се разпространи в целия апартамент.

На първо място, трябва да намерите източника на неприятната миризма. За целта можете просто да подушите или да използвате черна лампа. Ако го включите на тъмно, веднага ще намерите жълти петна.

Третирайте източника на неприятна миризма с разтвор на оцет и вода в съотношение 1: 2. Така неутрализирате амоняка в урината. След това поръсете част от пода със сода и отгоре изсипете смес от 3% водороден пероксид, препарат за миене на съдове и вода в съотношение 2: 1: 2. Разтрийте пода с парцал или четка. Оставете сместа да изсъхне напълно и след това изплакнете с вода. Този метод е подходящ и за килими, но преди това е необходимо да се провери в незабележима зона дали ще се обезцвети от водороден прекис.

Извадете прясна локва веднага щом я забележите. В противен случай котката отново ще уринира на това място. Ако домашният любимец вече има любимо място, третирайте го, както е описано по-горе, и след това сложете малко лимонова кора там или капнете етеричното масло от портокал, мандарина, лимон. Котките плашат тези миризми.

Винаги поддържайте тоалетната на котката чиста, в противен случай котката няма да я използва и облекчава необходимостта другаде.