Logo decormyyhome.com

Как да се отървем от миризмата на изгаряне

Как да се отървем от миризмата на изгаряне
Как да се отървем от миризмата на изгаряне

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Всеки иска да се отърве от миризмата на парене в апартамента, на когото служи като напомняне на тиган, който е бил забравен веднъж на печката, или за небрежност при използване на електрически уреди. За да живеете спокойно в засегнатата стая, трябва да прибягвате до решителни мерки за нейното почистване.

Image

Инструкция за употреба

1

Отворете всички прозорци в къщата. Дръжте ги отворени, докато времето позволява. Включете вентилатора. Ако има климатик или пречиствател на въздух, затворете всички прозорци и врати и ги включете.

2

Веднага отстранете горящите предмети от къщата, които не могат да бъдат възстановени - съдове, електрически уреди и т.н. Те са основният източник на разпространение на мирис на изгаряне. Ако нещата могат да бъдат поправени и почистени, измийте ги или ги поставете на балкона за вентилация.

3

Закачете в апартамента няколко влажни големи парчета плат или кърпи. Когато изсъхнат, изплакнете и окачете отново. Влажната кърпа абсорбира дима и изпарява много добре. Този метод помага да се отървете от миризмата на изгаряне в апартамента за няколко часа.

4

Напръскайте аерозол, за да премахнете миризмите. Използвайте внимателно този инструмент, голямата му концентрация във въздуха е вредна за хората и животните.

5

Измийте всички повърхности в апартамента (стени, таван, мебели, рамки на прозорци и врати и др.). За тази цел разредете малко оцет в топла вода. Не забравяйте да почиствате през недостъпни места.

6

Измийте всички неща, които не са били скрити в шкафовете и които биха могли да се изядат от неприятна миризма - покривки, възглавници, завеси, кърпи. Намокрете килимите си. След измиване, както и текстил, който не може да се пере, проветрете на чист въздух за ден или два.

7

Поставете тенджера с вода на печката, като добавите няколко капки оцет, ароматни билки (мента, маточина, лайка и др.) Или нарязан лимон. Оставете състава да заври добре.

8

Текстилът и хартиените тапети поглъщат най-добре миризмата на изгаряне. Ето защо, ако всички стъпки, предприети, за да се отървете от миризмата на изгаряне, все още не помогнаха, организирайте козметичен ремонт - сменете тапета.