Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от петна по мебелите

Как да се отървете от петна по мебелите
Как да се отървете от петна по мебелите

Видео: Как да почистим фурната 2024, Юли

Видео: Как да почистим фурната 2024, Юли
Anonim

В зависимост от материала за тапицерия и "свежестта" на замърсяване, някои видове петна могат да бъдат премахнати от мека мебел с помощта на импровизирани средства. Без помощта на почистващите компании е напълно възможно да почистите полирани мебели.

Image

Ще ви трябва

  • - лед;

  • - сол;

  • - желязо;

  • - сапун;

  • - талк;

  • - ластик;

  • - хартия;

  • - мека четка;

  • - памучни тампони;

  • - платнени салфетки.

Инструкция за употреба

1

Ако върху лака беше разлято зелено, то може да се разтрие с ученическа дъвка за миене. Отстранете пръстовите отпечатъци с талк на прах за тялото. Поръсете петна върху тях и разтрийте повърхността с кадифе. Завършете почистването с памучен тампон, потопен в растително масло.

2

Ако бялото вино попадне на тапицерията, замразете петното с няколко кубчета лед. След това го изтрийте с мека бяла кърпа. Премахването на петно ​​от червено вино ще бъде по-трудно. Важно е тя да е прясна. Поръсете обилно солта със сол, след това я намажете с мека четка и я потупете с кърпа, навлажнена с хладна сапунена вода.

3

Петната от кръв също трябва да бъдат отстранени бързо, преди да имат време да изсъхнат. За целта намокрете замърсяването с кърпа, навлажнена с много студена вода. Ако петното е старо, не можете да направите без помощта на професионално почистване.

4

Ако восъкът се е получил от свещите, оставете го да изсъхне, след това поставете празен лист бяла хартия върху петното и го изгладете с горещо желязо: мръсотията ще остане върху хартията, но върху мебелите няма да има следа.

5

Капки кафе, чай, шоколад, останали върху тапицерията на тъканта, обработете с течен сапун, след което изплакнете с кърпа, навлажнена с хладка вода.

6

Какво да направите, ако дъвката се е залепила за мека мебел? Замразете петното с няколко кубчета лед, сгънати в найлонова торбичка. След като дъвката се втвърди, внимателно я изстържете с някакъв тъп предмет. Не използвайте ножове или опасна бръснач.

7

Петната по мека мебел от кожа се почистват най-добре със салфетка с топла вода и капка течен сапун с неутрален състав, след което избършете повърхността със сухо кадифе. Мазно петно ​​е по-добре изобщо да не се отстранява - с течение на времето, той ще се накисне в коженото покритие и ще изчезне.

Обърнете внимание

Продуктите на основата на хлор, както и тези, направени на алкохолна основа, не са подходящи за почистване на тапицерия на тъканите.

Полезни съвети

Ако срещнете някое от упоритите петна (мастило, сокове, бира и др.), Свържете се с някоя от фирмите за почистване във вашия град.