Logo decormyyhome.com

Как да се отървем от мухъл по стената

Как да се отървем от мухъл по стената
Как да се отървем от мухъл по стената

Видео: Как да се отървем от мухъла 2024, Юли

Видео: Как да се отървем от мухъла 2024, Юли
Anonim

Ако в стаята се появи мухъл, е необходимо да се отървете от него. В края на краищата мухълната гъбичка не само може да развали всякакви довършителни материали, но и отделя токсини, които могат сериозно да навредят на здравето.

Image

Ще ви трябва

Plesen

Инструкция за употреба

1

Обикновено мухълът по стените просто се измива с противогъбични средства, които са представени в широка гама в строителните магазини. В допълнение към специализираните противогъбични средства се използват и народни методи за борба с плесени - отстраняване на гъбата с дезинфекционни разтвори, съдържащи хлор. Например, средства за избелване на бельо "Бяло". Ефектът от измиването на стените както с противогъбични средства, така и с разтвори на базата на хлор е краткотраен. Тъй като те не проникват дълбоко в стените и не убиват плесени напълно.

За да се отървете от мухъл по стените веднъж завинаги, първо се справете с причините за появата му. Обикновено мухълът се появява в помещения с висока влажност и лоша вентилация. Ето защо, най-често можете да видите мухъл в банята или в мазето. Стените на помещения с висока влажност трябва да бъдат обработени със специални противогъбични средства в процеса на довършването им. Към разтвора трябва да се добави противогъбично средство.

2

Ако не е извършено противогъбично лечение на етапа на декорация на стени, опитайте се да се отървете от мухъл по стените, както следва:

а. почистете мястото, засегнато от мухъл, докато трябва да премахнете цялата засегната зона на финала до тухлата или плочата;

б. обработете почистената зона с противогъбично средство, след това нанесете антисептичен грунд, хидроизолационен разтвор, нова мазилка и замазка.

3

За да предотвратите появата на мухъл по стените, трябва да решите проблеми с висока влажност и лоша вентилация.

Най-добре е да регулирате влажността в помещението чрез редовен поток свеж въздух. Ето защо, често проветрявайте помещението, особено ако в него са монтирани пластмасови прозорци.

Не принуждавайте мебелите към тъмни и влажни ъгли. Като цяло, опитайте се да не поставяте мебелите близо до стените - оставете малка празнина за циркулация на въздуха.

Ако източникът на влага в стаята е голям брой растения, има смисъл да се намали техният брой.

Обърнете внимание

Средствата за отстраняване на мухъл са отровни, затова използвайте само респиратор и гумени ръкавици.

Свързана статия

Мухъл в къщата. Как да я победим?