Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от прахови акари

Как да се отървете от прахови акари
Как да се отървете от прахови акари

Видео: 5 в 1 борба срещу вредителите - Попови прасета, Белокрилка, Листни въшки, Акари и други. 2024, Юли

Видео: 5 в 1 борба срещу вредителите - Попови прасета, Белокрилка, Листни въшки, Акари и други. 2024, Юли
Anonim

Книжен и домашен прах заедно с неговите микроскопични обитатели - кърлежи - силен битов алерген. Праховите акари сами по себе си не са опасни, но след себе си те оставят много отпадни продукти, които са токсични за човешкото тяло. Невъзможно е напълно да се отървете от тези микроорганизми, невидими с просто око, но можете да опитате да направите дома си хипоалергенен.

Image

Първото нещо, което трябва да направите в борбата с акарите е да освободите апартамента от ненужни неща, които събират и натрупват прах: килими, кожи, тежки покривки, завеси и изобилие от меки играчки. Възглавниците с пълнеж от пера често се изнасят на ярко слънце или замръзване за вентилация, ръка за почистване, както е доста трудно сами да измиете и изсушите писалката. Ще бъде по-добре, ако ги замените с алтернативен вариант - възглавници със синтепон, холофибър или други синтетични влакна.

Най-добрият начин да се отървете от праха е мокрото почистване, което се прави най-добре всеки ден. Преди да почистите пода, вакуумирайте всички тъкани и подови настилки. Имайте предвид, че обикновените прахосмукачки оставят почти 30% от праха във въздуха. Следователно идеалният вариант за дома е прахосмукачка за пране с аквафилтър. Прахът в такива устройства се унищожава във водата, без да се утаява по повърхностите, а прахосмукачката също почиства и овлажнява въздуха по време на работа.

Избършете редовно мебели и уреди с влажна кърпа или антибактериални кърпички, напоени със специални продукти. Помага да се отървете от акари и 20% разтвор на сол, ако я миете с всички повърхности в къщата. Сменяйте спалното бельо веднъж седмично и добавете акарацидни и кърлежи добавки към водата по време на измиване. За хората те са безопасни, но вредни за микроорганизмите.

Матраци и мека мебел могат да се почистват, както следва. Намокрете стар чаршаф или парче плат във вода, покрийте го с диван и след това внимателно го избийте с клатч. Изплакнете листа в топла вода, тъй като се замърси и повторете процедурата, докато тъканта остане чиста. След като почукате, вакуумирайте мека мебел, загрейте ютията и гладете дивана, като включите функцията за парно. От тази процедура кърлежите, които живеят в мебелите, ще загинат и просто трябва отново да вървите по повърхността с прахосмукачка, за да премахнете останките на починалите организми.

Спасението за хората, страдащи от акари, са почистващи препарати с воден филтър. Такива устройства пречистват въздуха дори от най-малкия прах и вредните микроорганизми.

прах акара се отървете