Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от насекомите в банята

Как да се отървете от насекомите в банята
Как да се отървете от насекомите в банята

Съдържание:

Видео: КАК ДА СИ НАПРАВИМ ЕФИКАСЕН КАПАН ЗА НАСЕКОМИ 2024, Юли

Видео: КАК ДА СИ НАПРАВИМ ЕФИКАСЕН КАПАН ЗА НАСЕКОМИ 2024, Юли
Anonim

Насекомите в банята могат да се появят неочаквано и да предизвикат много негативни емоции. Но има ефективни начини да помогнете да се отървете от тези неканени гости и да внесете спокойствие в къщата.

Image

Откъде идват насекоми в банята

Често насекомите в банята се появяват при тези, които живеят на приземния етаж или в частна къща. Най-често се навиват паяци, дървесни въшки, сребърни рибки, хлебарки и мравки. Вредители проникват през прозорци, балкони, отдушници и пукнатини в стените. Банята има най-благоприятните условия за живот: тя е влажна, влажна и топла. Ако има дори малък теч в тръбата, това може да причини появата на дървени въшки.

За да предотвратите навлизането на насекоми в жилището, трябва да затворите всички пукнатини и да затегнете вентилационните отвори с мрежа. Трябва систематично да се извършва цялостно почистване с почистващ препарат, в банята трябва да се поддържа сух микроклимат: избършете всички повърхности и проветрявайте редовно.

Методи за борба с вредители

Ако насекомите се навият в банята, първо трябва да направите правило да спазвате хигиенните процедури, споменати по-горе. След като се отървете от вредители, е важно да се предотврати повторното им появяване. И за това е необходимо да се избягва влагата. Добре е да разпръснете сол по периметъра на стаята, за да абсорбирате излишната влага или да поставите нагревател.

За да унищожите съществуващите насекоми, можете да се обадите на службата за контрол на вредителите или да го направите сами с помощта на специални средства. Сега има много разновидности на инсектициди под формата на аерозоли, гелове и прахове. Но при използването им трябва да се спазват предпазни мерки. Когато пръскате аерозоли, хората и животните не се допускат в помещението. В края на дезинсекцията трябва да се извърши мокро почистване. Гелове и прахове могат да се използват само на недостъпно за деца и домашни любимци място. Има специални препарати с горчив вкус, които плашат животните.